Nicklas Rahm ny assisterande tränare i HV71
Publicerad: 2016-04-15

HV71 har idag gjort klart med den sista pusselbiten på ledarsidan inför kommande säsong. Det blir Nicklas Rahm som närmast kommer från Växjö Lakers. ”Niklas är en ledare med mycket passion och positiv energi som kommer att betyda mycket för HV71”, säger Johan Hult.

Nicklas Rahm, född och uppvuxen i Jönköping, har HV71 som moderklubb och var som spelare bland annat med och vann SM-guld med klubben 1995. De senaste fem åren har Rahm tillhört Växjö Lakers ledarstab där han under två år varit fystränare och därefter tre år som assisterande tränare.

- Nicklas kommer att bli en stor tillgång för oss. Hans kompetens både inom fysträning och isträning gör att vi kan effektivisera och utveckla träningen på båda dessa områden. Han är uppvuxen med föreningen och brinner för att utveckla HV71, säger Johan Hult, sportchef i HV71.



Nicklas Rahm om sin tränarstil och att återvända till HV71 efter 17 år i andra klubbar:

- Fantastiskt kul att vara tillbaka i HV71 efter alla dessa år och jag ser fram emot att vara med HV71 på den resa föreningen påbörjat. Jag ser mig som en noggrann, entusiastisk och positiv tränare som alltid försöker få spelarna att må bra och lyfta fram de bra sakerna, säger Niklas Rahm.

Kontraktet med Nicklas Rahm gäller i två år.

FAKTA / RAHM
Född: 750623, Jönköping
Moderklubb: HV71

Tidigare klubbar som spelare: HV71, Tranås AIF, Rögle BK, Frölunda HC, Innsbruk HC, Stjernen, Odense, Växjö Lakers.

Klubbar som tränare: Växjö Lakers

Meriter: Vinnare av TV-pucken, SM-guld 1995 som spelare, SM-guld 2015 som assisterande tränare

Kommunikationsansvarig Johan Freijd