Viktig seger mot Örebro
Publicerad: 2020-02-20
Slutfasen av SHL har inletts på allvar och kampen om direktplatserna till slutspel är stenhård. Mycket tack vare ett glödhett powerplay lyckades HV71 besegra Örebro, där två av tre mål gjordes i spelformen.

Efter en avvaktande start etablerade Örebro tryck och tag i taktpinnen. Jordan Boucher hade möjligheten att ge närkingarna ledningen på ett friläge, där Hugo Alnefelt avvärjde läget med en stark plockräddning. HV71 gavs en biljett in i matchen genom ett numerärt överläge, en biljett som klipptes och ledde fram till en ledning. Anthony Camara bombade in pucken i nättaket, efter ett fint förarbete av Juuso Ikonen. HV71 fortsatte styra och ställa perioden ut, men ytterligare mål uteblev.

Den andra perioden var tillknäppt och respektive lag fann det svårt att skära igenom försvaren. Lite från ingenstans knäckte Örebro sedan koden och kvitterade genom Ludvig Rensfeldt, där pucken tog en slumpartad bana via HV-spelare in i mål. Spelet återgick till det passiva slaget därefter och matchen gav fenomenet serielunk ett tydligt ansikte. Gästerna fick chansen i powerplay i slutminuterna, men HV71:s boxplayenhet redde ut stormen.

Samma enhet prövades tidigt i slutperioden efter att Didrik Strömberg visats ut och återigen hanterades situationen på bästa sätt. Kort därpå visade HV71 för andra gången i matchen hur powerplay ska spelas och tog ledningen genom Simon Önerud. Målet var snarlikt matchens första och iscensattes av Johannes Kinnvall, som hittade en fri lagkapten högt över ena tekningscirkeln. Medvinden fortsatte blåsa åt HV71:s håll och med nio minuter kvar snappade Linus Fröberg upp en felpassning från en Örebro-back, för att sedan distinkt sätta dit 3–1 bakom Dominik Furch. Gästerna inledde en slutforcering efter målet, men reduceringen kom för sent, med blott 25 sekunder kvar att spela. HV71 höll ut och inkasserade tre dyrbara poäng i kampen om direkt avancemang till slutspel.

HV71 3-2 Örebro HK (1–0, 0–1, 2–1)
10:34 1–0 (PP1) HV71 Anthony Camara (Ikonen, Martinsson)

27:49 1–1 (EQ) ÖHK Ludvig Rensfeldt (Weinstock, Rask)

45:33 2–1 (PP1) HV71 Simon Önerud (Kinnvall, Sandin)
50:18 3–1 (EQ) HV71 Linus Fröberg (F Sandberg)
59:35 3–2 (EQ) ÖHK Aaron Irving (Harper, Kovacs)

Skott: 15–33
Räddningsprocent: HV71: 93,94% , ÖHK: 80,00%