Bortaseger mot Göteborg
Publicerad: 2021-01-16
HV71 vann under eftermiddagen mot Göteborg med 2-0 i en match som aldrig riktigt tog fart. Lina Van Noort i HV-målet motade samtliga skott medans Sidney Morin och Sanni Hakala gjorde målen.

Första perioden startar trevande där inget av lagen tar tag i taktpinnen. Bortalaget HV71 försöker några gånger men Göteborg spelar ett bra försvarsspel och håller sina motspelare på utsidan.

Första målet i matchen kommer efter två minuter in i andra perioden. Sidney Morin i HV71 följer med upp i ett anfall och gör 1-0. Efter målet trodde nog många att matchen skulle ta fart men det blev inte riktigt så. Bortalaget vinner skotten med 14-6 i mittperioden men fler mål blir det inte.

HV71 börjar tredje perioden piggare och efter fyra minuter får de chansen i powerplay. Det så annars sylvassa spelet i numerärt överläge kommer inte riktigt igång istället kommer målet bara minuten efter. Sanni Hakala bryter sig loss och skjuter in sitt sjunde mål för säsongen och ger sitt lag en 2-0 ledning. Göteborg får sin chans att komma in i matchen igen när backen Anna Kjellbin i HV71 får besöka utvisningsbåset med åtta minuter kvar av matchen. Hemmalaget lyckas inte i sitt powerplayspel, istället är det HV71, som genom Sanni Hakala får till en frilägessituation utan att göra mål. HV71 och målvakten Lina Van Noort håller sedan undan och vinner matchen med 2-0.

Göteborg - HV71 0 - 2 (0-0, 0-1, 0-1)

1:59 0-1 (EQ) HV71 Sidney Morin

47:47 0-2 (EQ) HV71 Sanni Hakala (Jungåker)

Skott: 16–39
Räddningsprocent: GÖT: 94,87%, HV71: 100,00%
Utv. minuter: 2–2
PP: GÖT: 0,00%, HV71: 25,00%