Ny HV-seger i SDHL
Publicerad: 2021-11-20
SDHL
HV71 tog på lördagskvällen sin femte raka seger i SDHL efter att Djurgårdens IF besegrats med 4-1 hemma i Husqvarna Garden.

HV71 fick en kanonstart i omstarten efter landslagsuppehållet när backen Jenna Raunio gav hemmalaget ledningen med 1-0 i spel fem mot fyra efter drygt fyra minuter. Det var den Raunios första mål i den högsta serien. Innan pausvila ökade Julia Tylke på HV-ledningen till 2-0, även det målet kom till med en spelare mer på isen.

Efter en mållös andra period ökade HV71 återigen på sin ledning en bit in i den tredje perioden. Denna gång var det centern Nicoline Jensen som var sist på pucken och hemmalaget hade då en betryggande tremålsledning. Det skulle dock bli lite nerv i matchen, för efter 13:27 spelat av den tredje perioden reducerade Djurgården till 3-1. Stockholmslaget jagade kvittering, men HV71 stod emot bra och Hanna Olsson kunde punktera matchen med sitt 4-1-mål i tom bur med minuten kvar.

Det var HV71:s femte raka trepoängare och nionde seger på de tio senaste matcherna. Laget hänger på i toppen av tabellen och är kvar på tredje plats, två poäng före Linköping.

HV71 - Djurgårdens IF 4-1 (2-0, 0-0, 2-1)