"PW" matchvinnare när HV71 vann
Publicerad: 2016-10-29
SHL
HV71 besegrade på lördagen Brynäs IF med 4-2 i Kinnarps Arena och tog sin sjätte raka hemmaseger mot Gävlelaget. HV:s mål gjordes utan Filip Sandberg, Martin Thörnberg, Andreas Borgman och Pär Arlbrandt.

Publiken i Kinnarps Arena hade knappt hunnit sätta sig på sina platser innan Filip Sandberg gav HV71 ledningen med 1-0, snyggt framspelad av Christoffer Törngren.

Gästande Brynäs jobbade sig in i matchen mer och mer, och när HV drog på sig sin första utvisning i sent i perioden, kom även kvitteringen till 1-1 genom Ryan Gunderson.

Minuterna senare drog Brynäs på sig en dubbelutvisning, och då kunde Martin Thörnberg, med endast tre sekunder kvar av perioden, gräva fram pucken framför mål och skicka in 2-1 till HV71.

Två snabba HV-mål
Powerplayet fortsatte in i den andra perioden, men efter ett pucktapp på offensiv blålinje kontrade gästernas Pathrik Westerholm in kvitteringen till 2-2, vilket är HV:s första insläppta mål i powerplay denna säsongen.

HV71 tog dock ledningen för tredje gången i matchen sju minuter senare, när Andreas Borgman prickade in sitt andra mål för säsongen med ett stenhårt dragskott. Och bara två minuter efter 3-2-målet höll sig Pär Arlbrandt framme och styrde in 4-2, vilket var även hans andra mål för säsongen.

PW stod på huvudet
Brynäs kom ut hårt i den tredje perioden för att försöka jaga ikapp HV:s tvåmålsledning, och hade redan efter tre minuter avlossat sex skott mot Pettersson-Wentzel, dock utan att överlista honom.

Brynäs jakt fortsatte, men PW spelade stundtals storartat i målet och såg till att hålla tätt hela vägen och ge HV71 segern med 4-2, vilket betyder att HV tog sin sjätte raka hemmaseger mot Brynäs, och att Gävlelaget inte har tagit tre poäng i Kinnarps Arena sedan den 5 november 2011!

HV71 – Brynäs IF 4 – 2 (2-1, 2-1, 0-0)

01:32 1 – 0 Filip Sandberg (Törngren, Berglund) EQ
16:27 1 – 1 Ryan Gunderson (Jensen, Lindblom) PP1
19:57 2 – 1 Martin Thörnberg (Brithén, Reese) PP1

21:00 2 – 2 Pathrik Westerholm SH1
28:41 3 – 2 Andreas Borgman (Laine, Tedenby) EQ
30:45 4 – 2 Pär Arlbrandt (Hansson, Thörnberg) EQ