HV-seger när North Banks firade 25 år
Publicerad: 2018-12-01
SHL
North Bank Supporters hade alla anledning att fira under lördagen när HV71 besegrade Smålandsrivalen Växjö Lakers och supporterföreningen firade 25 år. Johan Johnsson, Markus Ljungh, Simon Önerud och Anton Bengtsson gjorde HV:s mål i 4-2-segern.

Innan lördagens Smålandsderby i Kinnarps Arena firade HV71:s supporterförening, North Bank Supporters, 25 år och bjöd på mäktig inramning. HV71 svarade med att bjuda på en mäktig insats mot Växjö Lakers. Den första perioden belev nämligen HV:s helt och hållet, vilket resulterade i att Johan Johnsson kunde sätta 1-0 med sitt första mål för säsongen efter drygt sex minuter. Och bara 13 sekunder senare snappade HV upp en indianare i Växjös zon, som Markus Ljungh kunde förvalta till 2-0.

Den andra perioden blev lite slarvigare än den första, vilket gjorde att gästerna kunde komma upp i banan och lyckades även reducera efter drygt halva perioden. Då klev kapten Simon Önerud fram och snärtade in 3-1 bakom Viktor Andrén. Växjö fick sen smakstart på den tredje perioden och reducerade ännu en gång och jagade sedan kvittering när HV blev lite ängsliga, men under matchens sista sju minuter täppte HV igen ordentligt i försvaret och släppte in till någon större farlighet för gästerna. Istället krigade Anton Bengtsson i 4-2 när han flygandes i luften petade in pucken i tom kasse och såg till att hans HV71 tog tre blytunga poäng.