Johan Åkerman lämnar HV71

8 maj 2008 13:52

NYHET Backen Johan Åkerman kommer inte att förlänga sitt kontrakt med HV71. Igår skrev han på för ryska klubben Lokomotiv Yaroslav. "Ett jättetufft beslut, men en stor utmaning för mig", säger Åkerman.


Johan Åkerman lämnar HV71

Backen Johan Åkerman kommer inte att förlänga sitt kontrakt med HV71. Igår skrev han på för ryska klubben Lokomotiv Yaroslav. "Ett jättetufft beslut, men en stor utmaning för mig", säger Åkerman.

- Det var ett jättetufft beslut att ta, av sociala och tryghhetsmässiga skäl, men jag är nöjd. Det kommer bli en stor utmaning för mig, säger Johan Åkerman som efter två säsonger lämnar HV71. Totalt blev det 131 matcher, 25 mål och 82 assist i HV-tröjan.

Vad vet du om din nya klubb? - Jag vet att klubben haft framgångar de senaste åren, har en europeisk tränare och att de har höga ambitioner för den kommande säsongen.

Vad kommer du minnas bäst från dina år i HV71?
- SM-guldet, självklart. Det är den bästa upplevelse jag varit med om. Det var underbart att få fira det med hela Jönköping och Huskvarna.

Kommer du sakna grabbarna i laget?
- Absolut. Den sammanhållning vi haft i laget var en stor del i framgångarna. Det är få förunnat att få uppleva det, säger Åkerman och avslutar med en hälsning till alla supportrar:
- Jag vill tacka för det välkomnande jag fått och åren i HV71. Jag vet att HV71 alltid kommer ha ett starkt lag.

HV71 tackar Johan Åkerman för hans tid i klubben och önskar honom lycka till i Ryssland!

Det är också klart att anfallarna David Fredriksson och Eric Johansson lämnar HV71. HV71 vill också rikta ett tack till David och Eric för deras insatser i HV71!

» Här kan du se vilka som lämnat, anslutit och har kontrakt