Adam Åhman opereras – Alnefelt backar upp

24 juni 2019 08:11
PRESSMEDDELANDE

HV-målvakten Adam Åhman genomgår idag en operation efter besvär med sina höfter. ”Vi beräknar att rehabiliteringen tar 4-5 månader”, säger Andreas Frostemark.


Adam Åhman är tillbaka i HV71 efter en säsong i HockeyAllsvenskan och IK Oskarshamn. Åhman kommer dessvärre att missa inledningen av säsongen då kommer att genomgå en höftoperation den 24 juni.

– Adam har haft besvär med sina höfter sedan ett drygt år och en utredning gjordes under våren 2018. Den samlade bedömningen var då att riktad behandling och rehab skulle fungera för att kunna fortsätta spela. Adam gjorde en fin säsong men problematiken ville inte riktigt ge med sig. Under säsongen som gick har vi haft en dialog som nu utmynnat i att operation är nödvändig. Rehabiliteringen beräknas ta cirka 4-5 månader, säger Andreas Frostemark, sjukgymnast i HV71.

Sportchefen Johan Hult om målvaktssituationen:

– Vi har vetat om ett tag att Adam ska opereras och kommer att lyfta upp Hugo Alnefelt från J20 som komplement till Jonas Gunnarsson. Hugo är en otroligt talangfull och trygg målvakt och vi känner oss trygga med denna lösningen.