Stenlund skriver a-lagskontrakt och Eidstedt förlänger

30 mars 2015 14:28

HV71 har skrivit ett tvåårsavtal med den talangfulla forwarden Kevin Stenlund. Dessutom förlänger backen Axel Eidstedt kontraktet ytterligare ett år. ”Två framtidsnamn som vi är glada över att se i HV-tröjan den kommande säsongen”, säger sportchefen Johan Hult.


Axel Eidstedt tog klivet upp i a-laget till säsongen 14/15 och spelade 26 matcher under hösten innan han fick en handskada som gjorde att han missade resten av säsongen.

– Axel är en tung back som är viktig för oss i defensiven. Han visade under säsongen att han blir en back att räkna med i framtiden, säger Johan Hult.

Kevin Stenlund började sin säsong i HV71 J20 men fick chansen i a-laget under en period när laget hade skador. Totalt noterades Stenlund för 17 SHL-matcher och gjorde sitt första seniormål mot Leksand i grundseriens sista bortamatch.

– Det känns fantastiskt att få vara kvar och utvecklas i HV71. Jag har fått flera chanser i a-laget under säsongen och det har gått bra. Nu blir målet att ta en ordinarie forwardsplats, säger Kevin Stenlund.

Sportchefen Johan Hult om Kevin Stenlund:

– En stor och tung forward som är jobbig att möta och har dessutom potential att göra en hel del poäng. Kevin har alla möjligheter att bli en riktigt bra SHL-spelare, säger Johan Hult.

Se en intervju med Kevin Stenlund i HVTV

FAKTA / STENLUND
Född: 960920 i Stockholm
Position: Forward
Moderklubb: IFK Tumba
Längd / vikt: 191 cm / 93 kg
Skjuter: Höger
Tidigare klubbar: IFK Tumba, Botkyrka HC

FAKTA / EIDSTEDT
Född: 950318 i Göteborg
Position: Back
Moderklubb: HV71
Längd / vikt: 189cm / 102 kg
Skjuter: Vänster
Tidigare klubbar: Nittorp (utlånad fyra matcher 2013/2014)