Dominans när HV71 nollade Mora
Publicerad: 2018-12-06
SHL
HV71 tog sin tredje raka seger när tabelljumbon Mora IK besegrades på hemmaplan. Simon Önerud gjorde två, medan Sebastian Wännström, Isac Brännström, Markus Ljungh och Johan Johnsson gjorde varsitt mål i 6-0-segern.

HV71 har efter två raka segrar, mot Rögle och Växjö, fått tillbaka en hel del självförtroende och när Mora på torsdagen gästade Kinnarps Arena, visade laget att maskineriet har tuggat igång på allvar. HV styrde spelet från första nedsläpp och tog även ledningen med 1-0 när Simon Önerud styrde in Kristoffer Berglunds fösare efter drygt sju minuter.

Gästerna skapade egentligen bara tryck när man fick chansen att spela powerplay strax efter HV:s ledningsmål, men då stod Jonas Gunnarsson som sista utpost och höll tätt. Istället tog HV över ännu mer i mitt perioden, vilket också gav utdelning. Sebastian Wännström prickade in 2-0 i powerplay och Isac Brännström tryckte in en retur till 3-0 efter drygt halva matchen.

Dominansen fortsatte sedan även i den tredje perioden, där det endast tog 42 sekunder innan Markus Ljungh skickade in 4-0 till HV71. Och fler mål skulle det bli. Johan Johnsson snappade upp pucken i offensiv zon, bröt in på mål och rundade snyggt målvakten innan han la in pucken i öppet mål till 5-0. Lagkapten Önerud, som öppnade målskyttet, skulle även avsluta det, genom att trycka in en retur till 6-0 med dryga minuten kvar av matchen. Segern innebär därmed tre nya och välbehövliga poäng för HV71, men även att laget bröt förbannelsen och vann säsongens första torsdagsmatch på hemmaplan.