HV71 vann när Alnefelt storspelade
Publicerad: 2019-08-23
MATCH
HV71 tog andra raka segern i och 3-2 mot Sparta Prag. Christoffer Törngren, David Gustafsson och Oscar Sundh målskyttar för HV71.

HV71 fick en fin start i mötet med Sparta Prag. Laget hade pratat mycket om offensiven innan och det gav också resultat i den första perioden. Christoffer Törngren snappade upp en puck, precis som mot Mannheim, och var kall i avslutningen. En stund senare kunde David Gustafsson öka på ledningen efter ett skott gått in via en Spartaspelares skridsko. Ledning efter första perioden för HV71.

I den andra perioden höjde Sparta Prag upp sitt spel och HV71 fick en del tid i boxplay. Det klarade man galant, mycket tack vare en storspelande Hugo Alnefelt i HV-målet. Strax innan periodslut kunde istället HV71 öka på till 3-0 genom Oscar Sundh.

Prag fick lite tryck på HV71 i den sista perioden och kunde reducera två gånger om, men riktigt nära en kvittering var det aldrig och HV71 vann rättvist och tog andra raka segern.

1-0 HV71 Christoffer Törngren (Ikonen)
2-0 HV71 David Gustafsson (Nybeck)

3-0 HV71 Oscar Sundh (Andersson, Holmström) PP1

3-1 SPA Lukas Rousek
3-2 SPA Jiri Smejkal