Tisdag Tis 26 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Måndag Mån 8 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Onsdag Ons 17 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Söndag Sön 21 Februari Feb
Idag 25 Februari Feb
Fredag Fre 26 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Måndag Mån 15 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Joakim Engström med senaste nytt inför helgens matcher

19 februari 2021 10:20
SDHL

HV71 förlorade under onsdagskvällen mot Djurgården med 3-1. I helgen möter laget AIK respektive SDE och tränare Engström är tydlig med vad han vill se från sitt lag: "fokus i helgen kommer vara på små detaljer, allting spetsas till och tonen skärps inför slutspelet"


När HV71 förlorade mot Djurgården under onsdagskvällen hade laget varit ifrån spel i över två veckor. Enligt tränaren Engström lyste det igenom.

– Analysen vi gjorde efter matchen var att timingen och touchen med pucken inte fanns där. Även orken tröt ganska tidigt i matchen, tyvärr så tog vi rätt långa byten som inte är optimalt i ett läge där man varit borta från spel ett tag. Det märktes att Djurgården hade spelat tre matcher veckan innan, de var mer pigga och skärpta i sitt spel.

Powerforwarden Danielle Stone saknades i laget men är i helgen tillbaks i spel. Matchen mot Djurgården var även nyförvärvet Olivia Zafutos tredje match i HV-tröjan och för första gången användes hon som back.

– Som det ser ut nu kommer vi använda Zafuto som back framöver. Hon tillför offensiv i en femma som behövt det. Danielle har inte spelat på en längre tid, hon kommer gå rakt in i laget i helgens matcher, men vi kommer vara försiktiga med hennes matchning.

När helgens matcher är färdigspelade återstår bara en match kvar i grundserien innan slutspelet. Att slutspelet börjar närma sig med stormsteg är något tränaren Joakim Engström pratar om i laget.

– Vi har definitivt börjat prata om det, framförallt i ledarstaben, kravställningen höjs på spelarna och spelarna får tävla om istid. Konkurrens finns på alla positioner och det är upp till bevis.

Helgens motstånd, AIK och SDE, har HV71 idel segrar mot denna säsong. I helgens matcher kommer resultatet vara sekundärt, prestationen kommer att stå i fokus.

– Det är självklart viktigt för oss att vinna och ta poäng, vi vill ta den där tredjeplatsen. Men samtidigt så står slutspelet runt hörnet och i ledarstaben vill vi se att spelet sitter och att våra spelare tävlar. Det går inte att vänta och trycka på en knapp när första slutspelsmatchen kommer, vi behöver vara påkopplade och redo nu.