Joakim Engström med senaste nytt inför helgens matcher
Publicerad: 2021-02-19
SDHL
HV71 förlorade under onsdagskvällen mot Djurgården med 3-1. I helgen möter laget AIK respektive SDE och tränare Engström är tydlig med vad han vill se från sitt lag: "fokus i helgen kommer vara på små detaljer, allting spetsas till och tonen skärps inför slutspelet

När HV71 förlorade mot Djurgården under onsdagskvällen hade laget varit ifrån spel i över två veckor. Enligt tränaren Engström lyste det igenom.

– Analysen vi gjorde efter matchen var att timingen och touchen med pucken inte fanns där. Även orken tröt ganska tidigt i matchen, tyvärr så tog vi rätt långa byten som inte är optimalt i ett läge där man varit borta från spel ett tag. Det märktes att Djurgården hade spelat tre matcher veckan innan, de var mer pigga och skärpta i sitt spel.

Powerforwarden Danielle Stone saknades i laget men är i helgen tillbaks i spel. Matchen mot Djurgården var även nyförvärvet Olivia Zafutos tredje match i HV-tröjan och för första gången användes hon som back.

– Som det ser ut nu kommer vi använda Zafuto som back framöver. Hon tillför offensiv i en femma som behövt det. Danielle har inte spelat på en längre tid, hon kommer gå rakt in i laget i helgens matcher, men vi kommer vara försiktiga med hennes matchning.

När helgens matcher är färdigspelade återstår bara en match kvar i grundserien innan slutspelet. Att slutspelet börjar närma sig med stormsteg är något tränaren Joakim Engström pratar om i laget.

– Vi har definitivt börjat prata om det, framförallt i ledarstaben, kravställningen höjs på spelarna och spelarna får tävla om istid. Konkurrens finns på alla positioner och det är upp till bevis.

Helgens motstånd, AIK och SDE, har HV71 idel segrar mot denna säsong. I helgens matcher kommer resultatet vara sekundärt, prestationen kommer att stå i fokus.

– Det är självklart viktigt för oss att vinna och ta poäng, vi vill ta den där tredjeplatsen. Men samtidigt så står slutspelet runt hörnet och i ledarstaben vill vi se att spelet sitter och att våra spelare tävlar. Det går inte att vänta och trycka på en knapp när första slutspelsmatchen kommer, vi behöver vara påkopplade och redo nu.

Victor Wakerius
Huvudsponsor
Premiumpartners