Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Fredag Fre 25 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Måndag Mån 28 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Idag 8 December Dec
Fredag Fre 9 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Tisdag Tis 27 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Tisdag Tis 17 Januari Jan
Fredag Fre 20 Januari Jan

Ljungbergh: "Det här är vår hemmaplan - här ska vi vinna"

22 februari 2013 21:06

Under torsdagen besökte HV71 Timrå IK och laget kunde efter en tight match bege sig hem till Jönköping med tre poäng i bagaget. Tre poäng som i sin tur ledde till att HV71 återtog andraplatsen i tabellen, sju poäng efter tabellettan Skellefteå AIK. Som lördagsunderhållning i Kinnarps Arena väntar nu en match mot Linköpings HC med en färgglad inramning till North Bank Supporters ära. ”Det är väldigt fint på läktaren”, säger Thomas Ljungbergh.


Matchen mot Timrå IK stod länge och vägde och HV71 kunde tillslut gå segrande ur matchen i och med ett skott från Mattias Karlsson, som lite turligt tog på en Timråspelare och gick in bakom motståndarmålvakten, Daniel Bellissimo:

– Det hör ju mer till ovanligheten att det inte blir tighta matcher mot Timrå. När alla skärper till sig, då blir det bra. Sen ska man ju ha lite flyt med och få målen vid rätt tillfälle. Som igår, har vi lite otur så skulle ytterligare en puck från Timrå trillat in. Då hade vi fått jaga i stället, säger assisterande tränare Thomas Ljungbergh och fortsätter:

– Det är så många mål går till. Timrås mål var ju även det från en kille som står framför mål och styr ner den, man måste lägga många puckar på mål, menar Ljungbergh.

Även vikten av direktskott, vilket var upphov till Elias Fälths mål, är något Ljungbergh tar fasta på:

– När målvakten ser pucken tar de nästan alltid skottet, då är det nästan hopplöst att göra mål. På straffar vinner målvakten ofta. Direktskott, när de inte ser pucken eller mitt i en förflyttning – det är då puckarna går in, för då är de inte täta. Ser de pucken och har lite tid på sig, då har de så mycket grejer på sig så att det inte går att få igenom skotten, säger Ljungbergh.

Match mot Linköpings HC

På lördag väntas eftermiddagsmatch i Kinnarps Arena mot E4- konkurrenten Linköpings HC. Linköpings HC har under pågående säsong vunnit samtliga möten i Kinnarps Arena och det är något som Ljungbergh använder för att tända laget inför lördagens match:

– Det är klart att man försöker plocka fram något och använda det inför matchen. Det här är vår hemmaplan. Här ska vi vinna, säger Ljungbergh och tillägger:

– Det brukar vara roliga matcher mot Linköpings HC, säger Ljungbergh.

Tabellplacering

Med fem matcher kvar av grundserien börjar nu den sista kampen om placeringarna. HV71 som jagar Skellefteå AIK i en kamp om toppen och Linköpings HC som mycket troligt vill nå topp fyra:

– Var vi än tittar i tabellen så jagar alla en placering. Det är alltid något man försöker hänga upp det på. Om inte annat så vill man ju ha med sig en positiv trend in i slutspelet, säger Ljungbergh och fortsätter:

– Målet är att vi ska ta femton poäng nu på slutet. Sedan får vi se om Skellefteå AIK har gjort det med, något annat tittar vi inte på. Vi försöker se till att vi spelar hockey, gör det vi ska och vinner matcherna, sen summerar vi, säger Ljungbergh.

Elitseriedebut

I torsdagens match mot Timrå IK fick Max Örnskog göra debut i A-lagströjan, en matchtröja han kan räkna med att få dra på sig även till lördagens match mot Linköpings HC:
– Max Örnskog spelade 8-9 byten och gjorde det bra. Han spelar imorgon med, säger Ljungbergh och tillägger:
– Det är bra och kul för de här unga killarna när de kommer upp och gör det bra, säger Ljungbergh.

Med två förluster på hemmaplan i bagaget mot Linköpings HC väntar nu en match av slutspelskaraktär och en härlig inramning i form av ett stort tifo. Supporterföreningen Northbank Supporters firar 20 år och stämningen förväntas bli hög under lördagseftermiddagen. Det är något även Ljungbergh hoppas på:

– Det kommer bli lite slutspelshockey. Jag hoppas det blir roligt i morgon, samt att jag hoppas att det blir fullsatt i arenan, för då är det jätteroligt att spela, avslutar Ljungbergh.

Skadeläget i truppen

Oscar Fantenberg, Jesper Williamsson, Anton Bengtsson, Daniel Fernholm, Johan Johnsson, Filip Sandberg, Sebastian Strandberg