Förlust mot Linköping
Publicerad: 2018-11-15
SHL
HV71 förlorade torsdagens hemmamatch mot Linköping med 1-3. Mattias Tedenby gjorde lagets enda mål.

HV inledde matchen som skjutna ur en kanon, sköljde över gästerna gång på gång och hade 10-1 i skott när det var dags för första periodens powerbrake, men dock utan att lyckas spräcka målnollan. Men minuten efter powerbraket skulle dock utdelningen komma, när Mattias Tedenby störtade på en retur och tryckte in 1-0.

Den andra perioden skulle bli precis tvärtom mot den första. Linköping klev nämligen ut och kvitterade efter en dryg minut i mittakten och tog sedan över taktpinnen i matchen. Gästerna tog sedan även ledningen knappt halvvägs in i perioden och hade en 2-1-ledning med sig inför den avslutande perioden.

Där kunde sedan gästerna efter sju minuters spel utöka sin ledning till 1-3, en ledning som man sedan bevakade matchen ut och tog en ny trepoängare, vilket betyder HV71 inte har vunnit över Linköping på hemmais i grundserien sedan den 13 september 2014.