Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Måndag Mån 8 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Onsdag Ons 17 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Söndag Sön 21 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Fredag Fre 26 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Måndag Mån 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Idag 7 Mars Mar
Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Fredag Fre 12 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Måndag Mån 15 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Tisdag Tis 23 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Hanna Olsson inför dubbelmötet mot tabelltrean Brynäs

29 november 2019 11:34
SDHL

I måndags blev HV71:s forwardsstjärna Hanna Olsson uttagen i landslaget för en fyrnationsturnering i Tyskland i december. Nu närmast väntar dubbelmöte mot Brynäs på bortaplan med start ikväll.


Två toppmatcher står för programmet när seriesuveränen HV71 spelar dubbelmöte mot tabelltrean Brynäs på bortaplan med start ikväll. Lagen har gått upp mot varandra vid ett tidigare tillfälle under nuvarande säsongen och då blev det seger för HV71 med 5-1. HV71 spelade sin senaste match mot Linköping förra onsdagen och då blev det en klar 7-0 seger.

– En bra match från vår sida, 7-0 är inte så mycket att säga om. Vi kontrollerar matchen från start och är det spelförande laget. Sett över säsongen så är just vår förmåga att kontrollera matcherna varit en styrka för hos oss. Det grundar sig i att vi har en stark trupp, men sen gäller det att hela tiden ta nästa steg och inte bli bekväm, både personligt och som lag. Vi måste vara starka som lag och verkligen vara ödmjuka, det har gått bra resultatmässigt men det är många bra lag i ligan och nu speciellt är det många lag som vill slå oss. Men jag känner att vi har en miljö på våra träningar där vi utmanar varandra och inte slår oss till ro. Oavsett resultat i de matcher vi spelat såhär långt så har vi alltid resonerat och försökt hitta förbättringsområden i varje match, en genomgående sak vi pratat om är våra urspel från egen zon. Vi vill spendera så lite tid som möjligt i egen zon, en snabb press för att så snabbt som möjligt vinna tillbaka pucken och gå till nytt anfall. Det är i det offensiva spelet vår främsta styrka ligger i som lag.

Spelmässigt har det också rullat på bra för Hanna och är med sina 25 poäng (10+15) på 19 matcher delad fyra i den totala poängligan i SDHL.

– Spelet har flutit på bra, har varit i lite olika omgivningar och har spelat både center och forward. Generellt så är jag ganska nöjd, sen är det som alltid mycket enklare när man spelar i ett framgångsrikt lag. Jag vill vara en ledande spelare som gör mina medspelare bättre och alltid bidra med ett hårt jobb. Poängen är egentligen bara en bonus, det försöker jag inte tänka så mycket på, då finns det istället en risk för att det låser sig. Viktigast är att laget går bra, vem eller vilka som gör poäng är mindre viktigt.

I måndags blev hon också landslagsuttagen när Damkronorna ska på en fyrnationsturnering i Tyskland i december.

– Äntligen får vi spela matcher igen. För en dryg månad sen var det en camp i Falun och det var väl ett litet nytt avstamp efter bojkotten. Vi tjejer som ska åka iväg till Tyskland är laddade och tycker det ska bli kul att spela landslagshockey igen. Min roll i landslaget skiljer sig egentligen inte så mycket från den jag har här i HV71. Jag vill vara en spelare som gör skillnad, framförallt en offensiv kraft och kanske göra det där lilla oväntade.

Nu väntar dubbelmöte mot tabelltrean Brynäs med start ikväll och en ny match lördag eftermiddag.

– Först och främst ska det nästan bli lite kul och spännande att spela bortamatcher igen, det var ett tag sen vi gjorde det sist. Vi är ett gott gäng där alla kan hänga med alla så det ska bli kul att åka iväg tillsammans.

– Matcherna kommer bli tuffa, såg de hade förstärkt med nån center här i veckan också. De har framförallt en skicklig forwardssida, det är deras styrka. Blir viktigt för oss att få puckar bakom deras backar och ha långa anfall.

Läget i laget?
Zabrina Zollinger, Julia Tylke, Lina Ljungblom, Anna Amholt och Maja Beverin är skadade. Anna Hanser är fortsatt utlånad till Göteborg.

Helgens matcher
Fredag 19:00 Brynäs - HV71, Monitor ERP Arena
Lördag 15:00 Brynäs - HV71, Monitor ERP Arena

Följ HV71 dam i sociala medier
Instagram: hv71dam
Twitter: hv71damlag