Kennedy Marchment inför Linköping

20 november 2019 14:18
SDHL

Ikväll åker laget E4:an norrut för bortamatch mot Linköping. HV71 är förhandsfavoriter inför kvällens match då det blivit 5-0 segrar i de senaste två mötena. HV71:s stjärnforward Kennedy Marchment spelade förra säsongen i Linköping och det blir första gången hon besöker Stångebrohallen som bortalag.


Efter två veckors ledighet var det under helgen som var återstart i SDHL och laget besegrade både AIK och SDE. Under de två veckorna som det var ledigt passade flera av spelarna på att åka hem, så också HV71s stjärnforward Kennedy Marchment, som tog en tur hem till Kanada.

– De två matcherna var viktiga för oss att vinna, speciellt eftersom vi hade haft ett längre break och då direkt hoppa på vinnarspåret igen. Flera av de nordamerikanska spelarna passade på att åka hem och vi fick nästan 10 dagar på hemmaplan. När vi i början av veckan kom tillbaka i träning igen så gjorde coacherna ett bra jobb att direkt få upp gruppen i matchtempo.

Marchment värvades inför denna säsongen till HV71 från Linköping HC. Säsongen i Linköping var den första i Sverige efter fyra år collegehockey på St. Lawrence University. Ikväll är det återkomst i Stångebro ishall, nu dock i HV-tröjan.

– Det kommer bli speciellt, jag har många vänner kvar i laget och det blir första gången jag möter dom i Linköping. För oss blir det viktigt att vi spelar vårt spel, som alltid börjar vi med att spela ett bra försvarsspel och försöka minska motståndarlagets chanser. Anfallsspelet kommer därefter och där har vi varit bra, de har en bra målvakt så vi behöver definitivt ha skärpa i våra avslut.

HV71 har gått som tåget i SDHL och leder serien med god marginal. En starkt bidragande orsak till framgångarna har varit en konsekvent poängproduktion från Marchment som leder den interna poängligan på 31 poäng (16+15) och är två i den totala efter Lara Stadler i Brynäs.

– En stor anledning till att vi varit framgångsrika är att vi alla köpt in till det systemet vi kommit överens om. Vi hade flertalet möten under tidigare delen av säsongen där vi diskuterade om hur vi vill agera och spela. Har alla i laget samma målsättning och drivkraft så blir det bra. Vi vill hela tiden bli bättre och nyttja de träningarna vi har på bästa sätt. Det är små saker vi behöver förbättra, den mentala biten speciellt kanske, det är några matcher som runnit iväg resultatmässigt men vi måste, oavsett vad det står på tavlan hela tiden tävla. I slutet av säsongen, när det börjar bli dags för slutspel, så är det viktigt att vi är konsekventa i vår arbetsmoral och det är något man sätter nu.

– Personligen har det rullat på bra, jag har under min karriär alltid tyckt om att göra mål och poäng. Sen får jag möjligheten att spela med riktigt bra spelare, det är en förutsättning för att de individuella poängen ska trilla in. En stor del av min roll i laget är att just producera mål och poäng, så det är klart jag fokuserar lite extra på det under träning. Vi har tre duktiga målvakter i laget, så det är hela tiden en utmaning att göra mål på träning och det hjälper också till när man kommer till matchsituation sen.

Linköping HC - HV71, 19:00 Stångebrohallen
Man kan se matchen via C MORE MYCKET SPORT