Ikväll börjar ECL Winter Elite
Publicerad: 2022-01-10
E-sport
Efter en lång och tuff resa har HV71:s e-sportlag kvalificerat sig till ECL Winter Elite som sätter i gång ikväll när de möter Örebro i ett dubbelmöte. Elite-divisionen består av Europas 16 främsta lag inom NHL 2022.

Turneringsinformation
ECL Elite innebär att det är tre matchdagar i veckan och på varje matchdag spelas en omgång bestående av ett dubbelmöte - hemma och bortamatch. De åtta bäst placerade lagen tar sig till slutspel medan tre av de fyra sämst placerade lagen får kvala sig kvar och det sämst placerade laget åker direkt ner till divisionen under (PRO). Slutspelet spelas i bäst av sju format.

Det är två ECL turneringar per säsong, Winter och Spring turneringarna. Vinterturneringen spelas mellan januari och mars, medans vårturneringen spelas april till juni. Vinnaren av ECL Winter kommer möta vinnaren av ECL Spring i den stora finalen där årets mästare ska tas fram. Skulle samma lag vinna både Winter och Spring turneringen blir de direkt korade till årets mästare.

33 000 euro i prispotten
Det är den hittills största prissumman någonsin i en ECL turnering där man totalt över de två säsongerna tävlar om 33 000 euro. Turneringarna som NHLGamer skapar består av många olika divisioner, från lägsta till högsta division; Neo, Core, Lite, Pro och Elite. Totalt är det flera hundra lag som är med spridda i de olika divisionerna varav de 16 bästa spelar i Elite. I varje omgång i Elite finns en eller två huvudomgångar. Dessa sänds på NHLGamers twitch och kommenteras av engelska kommentatorer.

Ikväll möter laget Örebro i premiären
Grundserien av ECL Elite startar ikväll där varje lag möts i ett dubbelmöte och håller på en bit in i februari. Lagkaptenen för laget, Daniel Gadd, är stolt över att laget är bland dom 16 bästa lagen i Europa.

– Resan började för ca två år sedan då jag fick i uppdrag att bygga ett lag som skulle spela för och representera HV71 i ehockey. Vi bestämde oss för att till en början satsa lokalt för att bygga en stark grund att stå på, en grund i spelet vi fortfarande har kvar och utgår ifrån idag. Allt eftersom tiden gick blev vi bättre och bättre och på grund av det kunde vi börja locka namnkunniga spelare för att spetsa till truppen ytterligare. På den vägen är det, vi tar kliv framåt hela tiden och jag är otroligt stolt över resan vi gjort och över var vi är idag.

Laget består idag av 8 spelare inklusive Daniel Gadd som är som gjuten på centerpositionen.

– Vi är en tight grupp som har otroligt roligt tillsammans, vilket också är en stor anledning till vår framgång. Vi har en del spelare med mycket erfarenhet och en del unga och hungriga som vill visa vad de går för. Rent spelmässigt ligger framförallt vår styrka i lagspelet, men också att alla spelare kan bidra med det lilla extra för att bryta mönster och skapa lägen. Vår svaghet inför denna säsongen är bristen på Elite erfarenhet. Fyra av sex spelare har inte spelet på den högsta nivån innan. Men jag är inte orolig, jag tror stenhårt på samtliga och att vi tillsammans har vad som krävs.

Lagkaptenen och laget har inför säsongen en ödmjuk inställning där slutspel skulle vara en fjäder i hatten.

– Målet med säsongen är att etablera oss i Elite. Att gå till slutspel skulle självklart vara fantastiskt, men det är vår första säsong i högsta ligan och det viktigaste är att vi håller oss kvar. Det är också grunden till mycket av det vi pratat om. Just att det är vår första säsong, ingen förväntar sig att vi ska vinna alla matcher och vi har en fantastisk möjlighet att gå ut och ha roligt och visa vad vi går för. Rollen som “underdog” i de flesta matcherna är något som passar oss bra denna säsongen.

Slutligen, hur är formen inför ikväll och öppningsmatchen mot Örebro?
– Formen är bra, vi har tränat hårt senaste veckan efter juluppehållet och sakerna börjar verkligen falla på plats. Sen är det två helt olika saker att träna och tävla, men vi är redo och riktigt taggade för att sätta igång och det ska bli en riktigt härlig utmaning att möta Örebro som förväntas gå till slutspel, avslutar Daniel Gadd.

Följ laget i öppningsmatchen mot Örebro ikväll med start kl 20:00 på deras Twitchkanal som du hittar här.

Följ laget på sociala medier
Twitch
Instagram
Twitter

Vill du veta mer om turneringen kan du gå in på nhlgamer.com eller klicka här.

Victor Wakerius
Huvudsponsor
Premiumpartners