Sandin sänkte Djurgården
Publicerad: 2020-12-03
Fem mål, tre poäng och ett klart fall framåt efter den senaste tidens tunga förluster blev kvällens kvitto för HV71. Linus Sandin lade grunden till segern med två mål och en assist.

Ett formsvagt HV71 tog emot ett formstarkt Djurgården i Husqvarna Garden i afton. Hemmalaget såg ut att ha lämnat motgångarna bakom sig och kom ut starkt i matchen. Ledningsmålet kom också så småningom, genom Linus Sandin i numerärt överläge. Efter fullträffen stannade spelet av och höll den karaktären vidare, trots det kunde HV-ledningen utökas. Återigen var det Linus Sandin, som vann puck högt i banan och kom fri med Niklas Svedberg utan att göra några misstag.

Djurgården fick möjligheten att reducera i numerärt överläge tidigt i den andra perioden, men stoppades av en resolut boxplayenhet i HV71. Lagen hade svårt att koppla något vidare grepp om matchen och spelet var avvaktande. Anton Wedin bröt till slut mönstret och serverade Eric Martinsson, vars handledsskott satt precis där det skulle – 3–0 HV71.

Medvinden fortsatte blåsa i hemmalagets rygg och tidigt i slutperioden utökade Simon Önerud till komfortabla 4–0, efter fint förarbete av Linus Sandin. Mer mål skulle det också bli efter att firma Fröberg-Andrae-Wedin vackert kombinerat, där den sistnämnde var sist på pucken. Stockholmarna framkallade en aning smolk i bägaren därefter, då Jesper Pettersson reducerade och spräckte Jonas Gunnarssons nolla. Ingen vidare fara på taket inträffade därefter och HV71 kunde effektivt spela av perioden och bärga en härlig seger.

HV71 5-1 Djurgårdens IF (2–0, 1–0, 2–1)
02:12 1–0 (PP1) HV71 Linus Sandin (Fröberg, Andersson)
19:42 2–0 (EQ) HV71 Linus Sandin (utan assist)

35:56 3–0 (EQ) HV71 Eric Martinsson (Wedin)

43:18 4–0 (EQ) HV71 Simon Önerud (Sandin, Karlsson)
47:25 5–0 (EQ) HV71 Anton Wedin (Andrae, Fröberg)
48:30 5–1 (EQ) DIF Jesper Pettersson (Bergfors, Nardella)

Skott: 21–22 Räddningsprocent: HV71: 95,45% , DIF: 76,19%