Staal kan tvingas till operation

18 september 2008 11:00

SKADELÄGET Kim Staals axelskada är värre än man befarade från början. I värsta fall tvingas han till operation och blir i så fall borta i 3-4 månader. För Johan Halvardsson del måste en titthålsoperation till innan beslut fattas.


Staal kan tvingas till operation

Kim Staals axelskada är värre än man befarade från början. I värsta fall tvingas han till operation och blir i så fall borta i 3-4 månader. För Johan Halvardsson del måste en titthålsoperation till innan beslut fattas.

Kim Staal slog axeln ur led på försäsongen när HV71 mötte Linköping i Smedjehov. Det visade sig att Staal slagit axeln ur led vid några tillfällen tidigare.
- Kim har en bråskringsskada i axeln. Jag tror inte att hans axel kommer hålla en hel säsong och det lutar åt operation för att förhindra att det inte händer igen. En liknande operation som Johan Åkerman och Daniel Grilfors gjorde ifjol. Vi kommer diskutera detta imorgon (fredag) och fatta ett beslut, säger Lars-Göran Hassel, läkare i HV71.

Johan Halvardsson klev av i matchen mot Frölunda i måndags, då han på nytt fick ont i sitt knä vid belastning. Nu har Halvardsson fått tid för operation och om det vill sig riktigt illa så kan hockeykarriären vara slut för den 29-årige backen.
- Vi kommer göra en titthålsoperation på måndag och fattar beslut efter det, men det ser inte bra ut, menar HV-läkaren.