Segersviten bruten i Göteborg
Publicerad: 2018-10-20
SHL
Efter tre raka segrar förlorade HV71 lördagens bortamatch mot Frölunda med 1-4, där Markus Ljungh gjorde HV:s enda mål.

Det var fullt ös från första nedsläpp i Scandinavium, där hemmalaget var extremt aggresiva och satte ton i matchen. Men HV skakade av sig attacken och tog över spelet i den första perioden och spräckte även målnollan när Markus Ljungh prickade in sitt andra mål för säsongen. Frölunda lyckades dock kvittera i powerplay strax innan den första akten var över.

I den andra perioden tog hemmalaget över initiativet i matchen och efter en kalasöppning på perioden, tog man också först ledningen med 2-1 och utökade sedan även till 3-1. HV71 lyckades inte resa sig efter den tuffa mittperioden, utan när man skulle jaga ikapp försprånget drog man på sig utvisning på utvisning, vilket istället resulterade i att Frölunda kunde sätta 4-1 och spiken i kistan, i just powerplay.

Frölunda Indians - HV71 4 - 1 (1-1, 2-0, 1-0)

10:42 0 - 1 HV71, 16. Markus Ljungh (21. Tedenby, 73. Wännström), EQ
17:51 1 - 1 FHC, 81. Ryan Lasch (72. Carlsson, 5. Genoway), PP1

22:13 2 - 1 FHC, 6. Kristoffer Gunnarsson (51. Rosseli Olsen), EQ
37:15 3 - 1 FHC, 81. Ryan Lasch (5. Genoway, 20. Lundqvist), EQ

45:45 4 - 1 FHC, 20. Joel Lundqvist (81. Lasch, 59. Hjalmarsson), PP1

Skott på mål: 33 - 18 (7-9, 11-6, 15-3)
Skott utanför: 25 - 15 (9-3, 6-7, 10-5)