Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Lördag Lör 14 November Nov
Söndag Sön 15 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Tisdag Tis 24 November Nov
Idag 26 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Söndag Sön 29 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Onsdag Ons 9 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Tisdag Tis 15 December Dec
Torsdag Tor 17 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec

Nicklas Rahm inför tisdagens match mot Leksand

26 oktober 2020 15:42
INFÖR

HV71 åker till Leksand på måndag eftermiddag tisdagens match mot dalalaget. HV-tränaren Nicklas Rahm ser fram emot en match mellan två lag som visat offensiva kvaliteter den senaste tiden. ”Jag är nöjd med vår offensiva kraft och ser gärna att vi fortsätter den samtidigt som stänger till lite bättre i defensiven.


Det blev en spelledig helg för HV71 sedan matchen mot Linköping i lördags ställdes in. Efter en träning på måndag förmiddag åkte laget till Leksand vid lunchtid för att ladda upp inför tisdagens match.

– Vi har en rolig och inspirerande vecka framför oss och tar med oss segern från i torsdags som återigen blev en målexplosion både bakåt och framåt. Det är naturligtvis glädjande att vi gör sex mål framåt, men att släppa in fyra mål på hemmaplan håller inte i längden. Förutom dippen mot Djurgården ser jag en förbättring i försvarsspelet och tycker att vi är på väg mot rätt håll.

Vad är det du ser ni gör bättre?

– Framförallt att forwards tar maxåkningarna mycket mer och helt enkelt jobbar hårdare. Dessutom att backarna håller ett bättre gap i många moment. Det kontrollerade försvarsspelet är bättre, även om vi fortfarande har haft några individuella pucktapp.

På tisdagen möts två lag som gjort mycket mål i inledningen av serien.

– Leksand har ett intressant lagbygge med en förstalina som driver laget varje dag. De har många offensivt skickliga spelare som är svåra att hantera och det måste vi lära oss av. Vi har vår gameplan klar och kommer att fortsätta att jobba på de styrkorna vi har.

Senast mot Brynäs var Lias Andersson tillbaka i spel efter fem matchers avstängning och när det gäller skadeläget ser det ljust ut för HV71.

– Det betydde mycket att Lias var tillbaka i laget med sin karaktär. Förutom långtidsskadade Jesper Williamsson är vi fulltaliga och konkurrensen är hård i laget. Alla åker med upp till Leksand så får vi se hur laget formeras till tisdagens match, hälsar Nicklas Rahm, tränare i HV71.