Ny CHL-förlust mot Adler Mannheim
Publicerad: 2017-09-02
CHL
Det blev även förlust i det andra CHL-mötet med tyska Adler Mannheim. HV71 ledde efter den första perioden men hemmalaget vände och vann en målrik historia med 6-3 inför 6 033 personer i SAP Arena.

Det var HV71 som tog tag i taktpinnen inledningsvis och skulle också bli det lag som spräckte målnollan. Det var finska nyförvärvet Max Wärn som gjorde sitt första mål i HV-tröjan när han petade in en retur efter sex och en halv minut. Ledningen blev dock inte långvarig för hemmalagets David Wolf kvitterade till 1-1 i spel fem mot fyra tre minuter senare. HV71 skulle ändå gå till pausvila i ledning. För med knappt två minuter kvar av perioden gjorde Erik Andersson 2-1 till HV71. Det var Anderssons tredje mål i årets Champions Hockey League.

Hemmalaget vände i andra
Hemmalaget kvitterade till 2-2 tidigt i den andra perioden genom Garrett Festerling, ett mål som gjordes i spel fyra mot fem. Mannheim skulle också ta ledningen med 3-2 innan perioden var över, målskytt Matthias Plachta från nära håll. HV71 hade tidigare flera chanser till ledningsmål men Dennis Endras stod för många fina räddningar och såg till att hemmalaget höll tätt i den andra perioden.

Efter knappt fyra minuter in i den tredje perioden utökade Chad Kolarik hemmalagets ledning till 4-2. Erik Andersson, med sitt andra mål för kvällen, skulle kort därefter reducera till 4-3 och bortalaget hade återigen kontakt. Det var kedjan med Wärn, Engvall och Anderssons tredje mål för kvällen. Glädjen varade dock inte länge för minuten senare gjorde Mannheim 5-3 genom Marcus Kink och hemmalaget hade återigen en tvåmålsledning att gå på. David Wolf, med sitt andra mål för kvällen, fastställde sedan slutresultatet till 6-3 med två minuter kvar av matchen.

Adler Mannheim – HV71 6-3 (1-2, 2-0, 3-1)

06:33 0-1 HV71 Max Wärn (Engvall)
09:43 1-1 MAN David Wolf (Festerling, Setoguchi) PP1
18:16 1-2 HV71 Erik Andersson (Engvall)

21:48 2-2 MAN Garrett Festerling (McGrath) SH1
37:14 3-2 MAN Matthias Plachta (Goc, Setoguchi)

43:55 4-2 MAN Chad Kolarik (Plachta)
44:31 4-3 HV71 Erik Andersson (Engvall, Wärn)