Onsdag Ons 11 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Lördag Lör 15 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Lördag Lör 29 Augusti Aug
Lördag Lör 5 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Onsdag Ons 30 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt

Stark seger i Ängelholm

27 augusti 2020 20:15

Det blev seger på bortais mot Rögle under torsdagskvällen. HV71, med flera juniorer i matchtruppen, stod för en stark insats och visade lovande tendenser inför den kommande SHL-säsongen.


Det märktes att lagen hade några matcher i sig, för det var högkvalitativ ishockey som spelades redan från första nedsläpp. HV71 fick tidigt chansen i powerplay - två gånger om - men lyckades trots många chanser inte ta ledningen. Framlyfta av momentum kom istället ledningsmålet kort därefter i spel fem mot fem genom Johannes Kinnvall, efter att bröderna Sandberg stått för förhandsjobbet genom fint samspel. Perioden fortsatte i bortalagets favör, men fler mål blev det inte.

De numerära överlägena duggade tätt för HV71, och i matchens fjärde möjlighet i spelformen kom äntligen utdelningen. Efter fint klapp-klapp-spel direktsköt Linus Sandin in 2-0. HV71 fortsatte sedan styra och ställa i offensiven, men Christoffer Rifalk i Rögle-målet spikade igen och höll kvar sitt lag i matchen. Spikade igen gjorde också Hugo Alnefelt, som leverade parad efter parad och höll sin nolla intakt.

Rögle kom dock att utkräva hämnd i form av ett tidigt reduceringsmål i slutperioden. Daniel Zaar skrinnade in i anfallszon och avlossade ett hårt slagskott som satt där det skulle ur Rögle-ögon sett. Samme Zaar kvitterade också blott minuten senare i numerärt överläge. HV71 var rejält tillbakapressade efter de snabba målen, men lyckades samla sig och återta ledningen. Den här gången genom ett distinkt avslut från Lias Andersson, där kedjekompisarna Sandin och Wedin låg bakom. Det var jämnt in i det allra sista, men Rögle kunde trots utplockad målvakt inte kvittera. HV71 stod för en stark insats och visade lovande tendenser inför den stundande SHL-säsongen.

Rögle BK 2-3 HV71 (0–1, 0–1, 2–1)
Period 1:
0–1 (EQ) HV71 Johannes Kinnvall

Period 2:
0–2 (PP1) HV71 Linus Sandin

Period 3:
1–2 (EQ) RBK Daniel Zaar
2–2 (PP1) RBK Daniel Zaar
2–3 (EQ) HV71 Lias Andersson