Ny förlust i Karlstad
Publicerad: 2019-02-15
SHL
HV71 förlorade fredagens bortamatch mot Färjestad BK med 6-2. Mikko Lehtonen och Joakim Andersson gjorde HV:s mål.

HV71 har inte vunnit en grundseriematch i Karlstad sedan oktober 2016 och jagade därför både seger i Löfbergs Arena och revansch för tisdagens förlust hemma mot Skellefteå. Även om hemmalaget inledde matchen starkast så var det Mikko Lehtonen som gav HV71 ledningen efter drygt halva första perioden, men kvitteringen till 1-1 kom tämligen omgående. Färjestad fortsatte att forcera HV:s mål, men Jonas Gunnarsson såg till att det var oavgjort efter 20 minuter.

I den andra perioden var det HV71 som inledde absolut starkast, men då tog istället Färjestad ledningen med 2-1. Den ledningen skulle sedan utökas ytterligare tre gånger på mindre än två minuter och med knappt tre minuter kvar av perioden visade tavlan 5-1. Joakim Andersson hann få in en reducering till 5-2 innan den andra perioden var över och gav HV lite hopp inför avslutningen. Men istället för ny reducering för HV gjorde istället hemmalaget 6-2 efter knappt åtta minuter i den tredje akten, vilket även blev slutresultat.