Lindbom inför Örebro hemma
Publicerad: 2017-01-20
INFÖR
I morgon väntar ny lördagsunderhållning i Kinnarps Arena då Örebro Hockey kommer på besök. HV71 kommer från en åtta matcher lång poängstreak och Johan Lindbom har taktiken klar för nya framgångar: "Hög fart och full press från start är det som gäller".

HV71 besegrade på torsdagskvällen Djurgårdens IF med 3-2 efter straffar på Hovet i Stockholm. HV71 satt i förarsätet större delen av matchen men Stockholmarna kom tillbaka i den tredje perioden och gjorde två snabba mål inom loppet av 40 sekunder. 2-2 stod sig sedan perioden ut och även under förlängningen. Matchen fick avgöras på straffar och där var HV71 det effektivare laget. Det var Martin Thörnberg tillsammans med Linus Söderström som såg till att HV71 fick med sig två poäng hem till Jönköping.

– Två poäng är helt okej mot Djurgården borta. Det var ändå lite surt med tanke på att vi hade bra kontroll efter två perioder. Vi spelade bra hockey, stod upp på ett bra sätt och klarade deras anstormning. Sedan var det några olyckliga minuter i tredje perioden som gjorde att det föll över på deras sida, men vi klarade att hålla 2-2 perioden ut. Sen var det så klart skönt att ta extrapinnen, sa Johan Lindbom efter Djurgårdsmatchen.

Fyra av fyra straffläggningssegrar så här långt under serien, är det något ni tränar mycket?

– Inte mycket, vi kör lite straffar då och då på träning men inget vi lägger extra fokus på. Vi har bra målskyttar och målvakter, det räcker långt.

Åtta raka matcher med poäng efter jul varav fyra raka segrar nu, vad säger du om den senaste tidens spel?

– Prestationerna har varit bra. Vi har en hög lägstanivå, håller ihop spelet på ett bra sätt och sliter hårt för varandra i defensiven. Det gör att vi ger oss chansen att vinna varje match. Problemet har varit effektiviteten, men nu har vi gjort lite fler mål den senaste tiden.

I morgon kväll väntar Örebro i Kinnarps Arena. Senast lagen möttes vann HV71 med 3-0 i Örebro, men i det senast mötet i Jönköping tog Örebro alla tre poäng efter seger med 5-3. Sedan dess har Närkingarna en ny tränarstab, vilket ser ut att ha gett en positiv effekt då laget tagit poäng i tre av sina fyra senaste matcher. I torsdags bortabesegrade man Brynäs efter att ha vänt 0-2 och 2-3 till seger 4-3 efter förlängning.

Är det ett nytt Örebro vi får se i morgon eller vad tror du om morgondagens match?

– Jag har inte sett så mycket av deras matcher än. Vi ska kolla mer på video senare men det lilla vi sett är att de försöker spela lite snabbare och mer fysiskt än tidigare. Men det är fullt fokus på vårt spel. På vår hemmaplan är det hög fart och full press från start som gäller.

Hur ser läget i laget ut?
Det blir samma gubbar som senast mot Djurgården.

HV71 senaste 5 matcherna
Djurgården – HV71 2-3 SO
HV71 – Rögle 5-3
Rögle – HV71 1-3
Karlskrona – HV71 2-3
HV71 – Växjö 1-2 OT

Örebro senaste 5 matcherna
Brynäs – Örebro 3-4 OT
Örebro – Linköping 0-1
Örebro – Leksand 4-3 SO
Frölunda – Örebro 2-1 OT
Örebro – Frölunda 1-3

Martin Unander
Huvudsponsor
Premiumpartners