• Huvudsponsorer

Is hela sommaren i Prolympiahallen

6 april 2018 13:30
PRESSMEDDELANDE

Det är nu klart att isen i Prolympiahallen blir kvar även under sommaren. ”Vi har känt behovet att kunna bedriva specialträning på is även sommarmånaderna och är glada att vi nu har möjligheten att kunna erbjuda det i samarbete med kommunen”, säger Peter Ekelund, General Manager i HV71.


Normalt sett ligger inte någon is på de fyra isytorna i Kinnarps Arena under maj, juni och början av juli. Det blir det ändring på nu för i år kommer isen i Prolympiahallen ligga kvar för nyttjande av såväl HV71 och kommunens två konståkningsföreningar som för allmänheten.

– Det har under en tid funnits en efterfrågan bland spelarna att kunna bedriva specialträning på is under sommarhalvåret. Det kommer med andra ord inte vara någon lagträning. I första hand är det för vårt herrlag, damlag och juniorlag, men vi kommer också ha våran HV-åkning två gånger i veckan för alla ungdomar, säger Peter Ekelund, GM i HV71.

Kultur- och fritidsförvaltningen i Jönköping och HV71 gör denna gemensamma satsning med att erbjuda is vardagar under sommarmånaderna.

– Det känns kul att kunna möta föreningslivets efterfrågan av isträning även sommartid och det blir också ett spännande test att erbjuda tider för allmänhetens åkning under skolans sommarlov, säger Martin Gårlin, avdelningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

För mer information eller önskemål om bokning kontakta 036 -10 50 00.