Strafförlust mot Linköping i Husqvarna Garden
Publicerad: 2020-11-26
I en jämn historia föll HV71 efter straffläggning. Efter att ha hamnat i underläge kvitterade Oskar Olausson sent för HV71 och tog matchen till en mållös förlängning. Linköping avgjorde sedan efter straffläggning.

Efter storsegern senast äntrade HV71 isen i Husqvarna Garden under torsdagskvällen för säsongens första E4-derby mot antagonisten Linköping. Hemmalaget inledde starkt, men lyckades inte få in ledningsmålet. Trots ett visst spelövertag från HV71 hittade Linköping nätet först, detta genom Arvid Costmar. Östgötarna tog därefter över spelet allt mer och avslutade den inledande perioden starkt.

Mittakten inleddes med jämnt och öppet spel innan special teams likt så många gånger förr blev utslagsgivande. Det här till gästernas favör, vilka utökade sin ledning till 2–0 genom finländaren Jarno Kärki. Men HV71 skulle likväl få chansen i powerplay och utnyttjade det på bästa sätt när Lias Andersson avfyrade en projektil från målvaktens vänstra tekningscirkel, vilket innebar reducering. HV71:s boxplayenhet revanscherade sig sedan och klarade av över en minut i spel tre mot fem.

Med blott ett måls underläge gav sig HV71 ut på kvitteringsjakt. Trots stort spelövertag och goda offensiva möjligheter stod LHC-keepern Niklas Lundström i vägen gång på gång. Med minuter kvar att spela la HV71 i den sista växeln och plockade ut Jonas Gunnarsson till fördel för en extra utespelare. Linköping kunde sånära sätta spiken i kistan i tom målbur, men istället vände HV71 spelet snabbt genom Oskar Olausson som helt på egen hand löste en HV-kvittering. Stjärnskottet stod elegant för sitt andra mål på lika många matcher och tog matchen till en relativt chansfattig förlängningsperiod där inget avgörande fälldes. Straffläggning krävdes och väl där var gästerna strået vassare och avgjorde genom HV-bekantingen Markus Ljungh.

HV71 2-3 Linköpings HC (0–1, 1–1, 1–0, 0–0)
05:06 0–1 (EQ) LHC Arvid Costmar (Lundmark, Pettersson)

27:13 0–2 (EQ) LHC Jarno Kärki (Lindroth, Gordon)
32:26 1–2 (PP1) HV71 Lias Andersson (Martinsson, Kinnvall)

59:03 2–2 (EQ) HV71 Oskar Olausson (Martinsson, Törngren)