HV71 förlorade när historia skrevs
Publicerad: 2018-11-22
SHL
HV71 förlorade torsdagens hemmamöte med Brynäs IF med 1-2. Mikko Lehtonen gjorde det 5000:e målet när han gjorde HV:s enda mål i matchen.

Det var två lag, som är i desperat behov av poäng, som på torsdagen drabbade samman i Kinnarps Arena. Filip Sandberg gjorde comeback i den blåa tröjan i en match där gästande Brynäs, som ligger placeringen över HV71 i tabellen, hade en revansch att utkräva efter 4-1-förlusten i säsongens första möte lagen emellan.

Det var också gästerna som tog kommandot i matchen och satte 1-0 efter drygt halva första perioden, men med mindre än minuten kvar av första akten kom kvitteringen. Markus Ljungh vann tekningen till Nils Andersson, som spelade över till Mikko Lehtonen, som i sin tur dunkade in 1-1, vilket var det 5000:e målet för HV71 i SHL:s grundserie.

I den andra perioden var det HV som var strået vassare och skapade en handfull kvalificerade målchanser, men Tomi Karhunen i Brynäs-kassen gjorde flera fina räddningar. Istället skulle gästerna göra det matchavgörande andra målet i den tredje perioden, när Jesper Boqvist prickade in 1-2.