Nicklas Rahm inför HV71-Rögle BK
Publicerad: 2018-10-05
INFÖR
Trots en spelmässigt bra insats av HV71 blev det förlust mot Djurgården i Kinnarps Arena på torsdagen. Det finns snabb chans för revansch då Rögle besöker Jönköping på lördagen och assisterande tränaren Nicklas Rahm ser fram emot mötet.

HV71 hade det mesta av spelet i torsdagens match mot Djurgården, men det var bortalaget som fick med sig tre poäng.

– Vi gör en bra match, men faller på att vi gör för lite mål. Vi måste bli skarpare i avsluten och kan öka trycket på motståndarkassen ytterligare, säger Nicklas Rahm, assisterande tränare i HV71.

Skottstatistiken slutade på hela 37-20 till HV71:s fördel men det blev bara ett mål för hemmalaget.

– Spelet med puck kan bli lite bättre för att vi ska skapa ännu tydligare målchanser. Vi ägnar mycket tid i anfallszon, men kanske överarbetar situationerna lite och behöver några enkla mål för att det ska lossna.

HV71 har möjlighet till revansch redan på lördagen då det är ny hemmamatch, denna gång mot Rögle BK.

– Det gäller att bygga vidare på försvarsspelet. Sättet vi spelar oss ur egen zon skapar också möjligheter till ett bra anfallsspel.

Rögle som haft en tung start på säsongen med bara en poäng kommer till Kinnarps Arena hungriga efter en seger.

– Rögle är ett frejdigt lag med mycket fart. Men vi har inte fokuserat så mycket på Rögle utan mer vad vi ska göra och vårt spel.

Mot Djurgården var Nils Andersson och Jonas Gunnarsson tillbaka i laget efter skada. Imorgon gör ytterligare en spelare säsongsdebut.

– David Gustafsson är redo för spel igen. Han har sett fin ut på träningen och även om han är ung så får vi in en offensiv kraft och en smart spelare. När det gäller övriga laget så bestämmer vi imorgon hur vi formerar det, hälsar Nicklas Rahm.

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners