HV-podden med Peter Damberg

2 juni 2020 14:06
HV-PODDEN

HV-podden träffar den legendariska materialförvaltaren Peter Damberg som har varit i HV71:s tjänst sedan 1989. ”Jag kommer att ha svårt att sluta eftersom jag har världens roligaste jobb, säger Damberg.


Han började sin materialarkarriär på HV71 Ungdom 1989 och jobbade då samtidigt som lastbilsmekaniker. Men en dag tröttnade han på att skruva på lastbilar och sa upp sig, men det dröjde inte lång tid innan Denny Eriksson värvade Peter Damberg på heltid till HV71.

– Denny visste vad jag gick för efter mina år på HV71 Ungdom och när han hörde att jag slutat på mitt jobb skapade han en tjänst till mig som var halvtid som materialare på juniorerna och halvtid på kansliet. På den vägen är det.

Efter några år på juniorlaget öppnades det en plats som materialförvaltare i a-laget 1998 och sedan dess har han varit ansvarig för elitlaget.

– Jag har världens roligaste jobb, det är nog därför jag har varit kvar så länge. Framförallt är det gemenskapen i omklädningsrummet som är viktig och relationen med killarna.

Fler hundra spelare har passerat genom åren och vissa relationer har varit starkare än andra och utvecklats till en livslång vänskap.

– Det finns killar som var i HV71 för väldigt länge sedan som jag fortfarande har bra kontakt med som tex Kalle Sahlstedt. Sedan har jag och Oscar Sundh ett speciellt förhållande, inte minst med tanke på att han är den som hittar på mest rackartyg i mot mig i omklädningsrummet, men det är bara roligt även om de tror att jag blir arg.

Lyssna på hela intervjun med Peter Damberg och svaren han gav på fansens frågor i HV-podden.

Libsyn: http://hvpodden.libsyn.com

Itunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/hv-podden/id994487742?l=en

Acast: https://www.acast.com/hvpodden

Spotify: https://open.spotify.com/show/3VIwSMsqlVeuhPYQlyxIy4?si=aXWKWciTT1G02EdUGrDnsA