Övertidsförlust i årets första match
Publicerad: 2019-01-05
SHL
HV71 förlorade årets första match i SHL borta mot Linköping med 4-3. Nils Andersson, Christoffer Törngren och Markus Ljungh gjorde HV:s mål i en oerhört jämn tillställning som avgjordes på övertid.

HV71 hade stor revansch att utkräva på Linköping, som vunnit säsongens båda möten och dessutom med stor marginal. HV var även det laget som styrde spelet i den första akten och skapade flera farliga målchanser. Mattias Tedenby hade bland annat ett skott i stolpen i powerplay, men 0-0 stod sig efter 20 minuters spel.

Istället skulle det lossna rejält i mittperioden, för båda lagen. Hemmalaget tog ledningen efter en styrning framför mål, men två minuter senare skickade Nils Andersson in 1-1 på Oscar Sundhs retur. Efter kvitteringen tog HV över spelet igen och tog även ledningen när Christoffer Törngren skickade in sitt första mål för säsongen och bröt karriärens längsta måltorka, på 37 matcher.

Men Linköping svarade snabbt även de, när Jonas Gunnarsson tappade ett skott som hemmalaget kunde raka in i öppet mål. Strax därpå fick HV spela sitt första powerplay för perioden och då ringde det i målklockan igen. Återigen höll man sig framme på en retur, och denna gången var det Markus Ljungh som skickade in 3-2. Innan mittakten var över fick Linköping spela 5 mot 3 i två minuter, vilket resultrade i ytterligare en kvittering.

Den tredje perioden oerhört jämn där spelet svängde fram och tillbaka och lagen utbytte målchanser med varandra, men varken Jonas Gunnarsson eller Jonas Gustavsson skulle släppa in några fler mål, under ordinarie tid. Matchen gick istället till förlängning, där det endast tog 32 sekunder innan Broc Little skickade in matchavgörande 4-3 till Linköping, som därmed knep bonuspoängen och tog tredje segern för säsongen mot HV71.