Johan Lindbom inför HV71-Mora IK

24 oktober 2018 15:38
INFÖR

Efter tre raka segrar tog det stopp för HV71 i Scandinavium i lördags när laget förlorade med 1-4 mot Frölunda. Nu är det återigen dags för hemmamatch och denna gång är det Mora IK som besöker Kinnarps Arena för första gången denna säsongen.


HV71 har tagit nio poäng på de fem senaste matcherna och är ute efter en ny seger efter förlusten mot Frölunda.

– En tung förlust. Vi var med på deras anstormning i början och första perioden är vårt klart bästa och vi kanske även borde haft ledningen där. Sedan tar vi för mycket utvisningar och det straffar oss. Vi kunde inte hålla samma fina boxplay som tidigare och vi är besvikna, men tar samtidigt lärdom om det som har varit, säger Johan Lindbom, tränare i HV71.

Nu väntar tabelltolvan Mora för HV71:s del på torsdagen.

– Mora hade en bra start på serien och det ska bli kul att möta dem för första gången i år. De är ett tvåvägslag som balanserar mycket med att försvara och anfalla.

I samband med torsdagsmatchen mot Mora går HV71 in i en intensiv matchperiod med fem matcher på en och en halv vecka.

– Vi har en viktig period framför oss och det är matcher som kommer att göra skillnad i tabellen. Ingen är nöjd med att ligga på åttonde plats så vi vill ta ett kliv uppåt. Nu börjar nästa fas i serien och det är viktigt att vi är med då.

Den senaste veckan är det bara Martin Thörnberg och David Gustafsson som varit på skadelistan för HV71 och läget är likadant inför matchen mot Mora.

– David är med och kör på is, men är inte aktuell denna veckan. I övrigt vet vi hur laget formeras på matchdagen, hälsar Lindbom.