HV71 vann efter ny nolla av Gunnarsson
Publicerad: 2018-12-26
MATCH
HV71 tog en viktig seger inför ett nästan fullsatt Globen efter 2-0 mot Djurgården. Simon Önerud och Markus Ljungh gjorde HV71:s mål samtidigt som Jonas Gunnarsson storspelade i HV-målet.

Det blev en känslofylld förstaperiod mellan HV71 och Djurgården. Simon Önerud kunde först ge HV71 ledningen på lagets första målchans. Sedan hettade det till. Kristofer Berglund och Daniel Brodin fick varsitt matchstraff och i bytet efter fick Didrik Strömberg 2+10 för tackling bakifrån. Men ledning för HV71 efter de inledande 20 minutrarna.

– Vi kommer i några farliga lägen och kanske måste vara lite starkare i de avgörande lägena, säger målskytten Önerud i Cmore efter första perioden.

Djurgården var det bättre laget i den andra perioden och pressade tillbaka HV71 långa stunder. Men HV71 hade Jonas Gunnarsson i målet som storspelade och det var fortsatt 1-0 efter två perioder.

– Vi kan mycket bättre. Jag tycker inte vi gör någon bra andraperiod. Jonas Gunnarsson håller oss kvar i matchen, sa Markus Ljungh efter andra perioden.

Den tredje perioden blev ganska avvaktande och HV71 höll Djurgårdens anfall på utsidan och spelade ett bra försvarsspel. Markus Ljungh kunde sätta spiken i kistan med 2-0 i tom kasse.