Seger i Scandinavium
Publicerad: 2019-12-07
HV71 revanscherade sig efter förlusten senast genom att besegra Frölunda på ett övertygande sätt, inför ett fullsatt Scandinavium. Samtliga HV-mål gjordes i mittperioden, då ett sanslöst målkalas ägde rum.

Efter den tunga förlusten senast väntade Frölunda i ett fullsatt Scandinavium. Den första perioden präglades av fysiskt spel och grovjobb från båda lagen. Hemmalaget drev spelet tidigt i matchen och gjorde också matchens första mål – vilket dömdes bort på grund av spark. HV71:s boxplay prövades därefter ordentligt och lyckades stå emot seriens bästa powerplay i fyra raka minuter. I offensiv riktning hade HV71 en del att säga till om mot slutet, men lyckades inte överlista Niklas Rubin i Frölunda-kassen.

Det något rostiga anfallsmaskineriet från HV71 taktade igång i mittperioden, och som det gjorde det. Axel Holmström inledde målkalaset efter att ha rakat in en retur efter att Alexander Bergström prövat Niklas Rubin. Simon Önerud byggde därefter vidare på både ledningen och sin fina målform, med ett fint avslut via köksvägen. Christoffer Törngren var högst sedan högst delaktig när HV71 åter avvärjde ett powerplay från Frölunda. Tingsryd-sonen visade kort därpå offensiv skärpa och utökade ledningen till 3–0. Blott en halvminut senare prickade Anthony Camara in det fjärde och sista HV-målet i perioden.

Efter målfesten i den andra perioden taktade tempot av en aning. Luften såg ut att ha gått ur Frölunda en aning, samtidigt som HV71 bevakade sin ledning. Hemmalaget lyckades emellertid reducera genom Simon Hjalmarsson och skapa någon form av nerv i matchen. Med fyra minuter kvar visades Nils Andersson ut, samtidigt som Frölunda plockade målvakten. I det efterföljande spelet i sex-mot-fyra krympte Johan Sundström ytterligare, men närmare kom inte göteborgarna. HV71 lade beslag på samtliga poäng efter en väl utförd bortamatch.

Frölunda HC 2-4 HV71 (0-0, 0-4, 2-0)