OS-guldmedaljör klar för HV71
Publicerad: 2022-06-03
PRESSMEDDELANDE
HV71 har gjort klart med finländske landslagsmannen Joonas Nättinen. ”En smart forward som kommer att ge vår trupp ytterligare spets”, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Joonas Nättinen kommer närmast från fyra säsonger i KHL där han gjort 88 poäng (39+49) på 182 matcher. Tidigare har Nättinen spelat i Liiga i Finland, SHL med MoDo Hockey och tre säsonger i Nordamerika i Montreal Canadiens organisation.

– En stark högerfattad spelare som kan användas både som center och ytterforward. Joonas spelar med en smartness över hela banan och har värdefull rutin från de stora matcherna. Vi är glada att han väljer HV71 som sin nästa klubb, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Den 31-årige finländska forwarden har en bred meritlista med CHL-guld 2018 och så sent som i år OS-guld med Finland. Nu ser han fram emot att dra på sig HV-tröjan inför sin nya hemmapublik.

– Jag har hört mycket bra både om staden, laget och fansen i HV71 och ser fram emot att dra på mig HV-tröjan. HV71 är en klubb med höga ambitioner och jag ska göra allt jag kan för att bidra till klubbens framgång med hårt jobb och en proffsig inställning, säger Joonas Nättinen.

Kontraktet med Joonas Nättinen gäller i två år.

FAKTA / NÄTTINEN
Född: 910103, Jämsä Finland
Moderklubb: JYP
Position: Forward
Skjuter: Höger
Längd/vikt: 188 cm/ 87kg

Tidigare klubbar: JYP, Espoo Blues, Hamilton Bulldogs, Montreal Canadiens, MODO Hockey, Neftekhimik Nizhnekamsk, Vityaz Podolsk, Severstal Cherepovets.

Spelarmeriter: OS-guld 2022, CHL-mästare 2018

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners