Hockeygodis när HV71 vann
Publicerad: 2019-03-08
SHL
HV71 bjöd på underhållning när Västra Frölunda på fredagen besegrades med 6-1 i Kinnarps Arena. Thörnberg, Sundh, Figren, Ljungh, Johnsson och Tedenby gjorde HV:s mål.

Efter att ha förlorat fem raka matcher och fyra raka på hemmaplan, så har HV71 tappat den fina tabellplaceringen som laget hade skaffat sig för en dryg månad sedan. Men på fredagen blev det ketchupeffekt igen när Frölunda gästade Kinnarps Arena i den första matchen i back to back-mötet lagen emellan.

Redan efter 18 sekunder visade kapten Martin Thörnberg hur kvällen skulle se ut när han med ett oerhört läckert slagskott dunkade in 1-0 i krysset. HV lade i högsta växeln och var det bättre laget, men fick inte utdelning förrän en dryg minut in i den andra perioden när Oscar Sundh skickade in 2-0.

Felix Sandström fick förtroendet mellan stolparna i fredagens match och gjorde en strålande insats, men fick dock släppa en oturlig puck bakom sig i mittperioden. I den tredje perioden var det dock HV71 för hela slanten. Robin Figren gjorde först 3-1 innan Markus Ljungh 17 sekunder senare snyggt styrde in fyran.

Och för att avsluta fredagens fest så spelade Mattias Tedenby först fram Johan Jonsson till öppet mål och 5-1, och 12 sekunder senare bjöd Johnsson tillbaka genom att servera Teden som styrde in 6-1 och därmed satte punkt för kvällen.

Skribent Toni Galić
Huvudsponsor
Premiumpartners