Joakim Engström inför kvällens toppmöte mot Djurgården

14 januari 2020 11:18
SDHL

Joakim Engström om hans första matcher som huvudtränare och hans tankar kring kvällens toppmöte mot Djurgården.


Efter en tränarrokad i slutet av november har nu Joakim Engström tagit över ansvaret som huvudtränare. Resultatsmässigt så har det fortsatt rullat på och laget har nu sex raka vinster och upplevelsen av det nya jobbet är såhär långt positiv.

– Den har varit fantastiskt rolig, vi har vunnit alla matcher såhär långt (skratt). Man får vara ödmjuk, det här laget är oerhört bra och tagit det här skiftet på ett bra sätt. Spelarna ska ha en stor eloge, de har tålamod och vet vad som kommer. Upplever att det är en god stämning i truppen just nu.

– Några större förändringar har vi heller inte gjort. Lina (Van Noort) har fått fler matcher i målet, men det fanns också en plan med det från början, i övrigt har vi rullat och spelat mer på fyra kedjor det sista.

Förutom Joakim i ny roll så har också Riikka Sallinen kommit in som assisterande tränare. Riikka med en svårslagen bakgrund som aktiv spelare verkar kommit bra in i gruppen och en arbetsfördelning mellan den nya tränarduon har börjat utkristallisera sig.

– Funkat väldigt bra såhär långt, Riikka är smart och ser saker som jag inte tittar på med tanke på våra olika bakgrunder. Jag tycker vi kompletterar varandra bra. Arbetsfördelningen nu är att hennes fokus ska mer ligga på forwards, powerplay och det offensiva spelet. Mitt fokus ligger mer i det defensiva spelet. Där har vi våra respektive bakgrunder och med den arbetsfördelningen så får vi ut mest av varandra.

Som så många gånger tidigare under säsongen så går laget in med en god känsla inför kvällens match mot Djurgården då senaste två matcherna mot AIK och SDE båda slutade med vinst.

– Vi gör en bra prestation över 60 minuter mot AIK, känner inte riktigt att AIK kom upp i sin normala kapacitet. Sen om det är för vi spelade en bra ishockey eller de hade en sämre dag är svårt att svara på. Mot SDE gör vi en halvbra prestation, vi släpper en hand från ratten i hand i andra perioden och släpper in två mål. Upplevde aldrig nån större stress över det men det är onödigt att vi släpper in dom i matchen och det blev så spännande när det egentligen inte hade behövt bli det.

Djurgården placerar sig på en fjärdeplats i tabellen, tre poäng efter Brynäs, dock har Djurgården fyra matcher mindre spelade. Under denna säsongen har lagen mötts två gånger, första mötet i september vann HV71 med 4-1 och den senaste matchen i oktober tog Djurgården revansch och vann med 3-1.

– Det kommer bli en bra utmaning för oss att åka upp till Hovet. Har själv stått på den bänken i två år när jag var tränare i Djurgården och vet att lag som kommer dit oftast får det väldigt tufft. Tror vi kommer ha en matchbild med mycket fysiskt spel, likt matchen senast mot SDE. Hoppas inte det blir så mycket avbrott i spelet och att vi får rulla på våra fyra starka kedjor och gå hårt på dom. Vi har ett lag som kan spela i ett högre tempo över 60 minuter och det ska vi fokusera på. Sen är det viktigt att vi står upp i det fysiska spelet för där är de duktiga.

Läget i laget?
– Sabrina Zollinger, Maja Beverin och Anna Amholt borta på grund av skador.

Nedsläpp mot Djurgården ikväll är 19:00 och man kan se matchen på Sportkanalen.