Andra raka segern för HV71
Publicerad: 2017-09-21
Match
Det blev seger för HV71 i finalreprisen från i våras mot Brynäs. 4-2 skrevs slutresultatet till efter mål av Robin Figren, Max Wärn, Dylan Reese och Topi Jaakola.

Första perioden började fartfyllt. Men HV71 kom in i en period där man drog på sig tre raka utvisningar. Det straffade sig och Brynäs kunde ta ledningen. Hemmalaget såg ut att gå till pausledning när Robin Figren klippte till ett snabbt handledsskott och matchen var kvitterad.

– Vi kommer inte upp som vi vill och tar för många utvisningar, sa Robin Figren till Cmore efter första perioden.

Andra perioden gick ner lite i tempo och var utan riktigt klara målchanser. Perioden slutade också mållöst.

Max Wärn kunde sedan ge HV71 ledningen fyra minuter in i tredje perioden. Wärn styrde in pucken som tog en konstig bana in bakom Brynäs-målvakten. Några minuter senare kunder Dylan Reese öka på HV71:s ledning. Men sedan tog HV71 en utvisningar och det blev kostsamt. Jonathan Granström kunde göra sitt andra mål för kvällen och Brynäs hade reducerat.

Det skulle bli ett mål till. Topi Jaakola satte punkt med 4-2 i tom bur.

1-0 BIF Jonathan Granström (Palushaj, Clark) PP1
1-1 HV71 Robin Figren (Thörnberg, Ullström)