Andy Miele ny center i HV71
Publicerad: 2022-06-13
PRESSMEDDELANDE
HV71 har gjort klart med den amerikanske landslagscentern Andy Miele. ”En spelare som är oerhört skicklig med pucken och ger vår offensiv en ytterligare dimension”, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Andy Miele kommer närmast från två säsonger i KHL och Nizhny Novogrod där han gjorde 80 poäng på 102 matcher. Säsongen avslutades i schweiziska ligan och Lausanne där Miele gjorde 9 poäng på 7 matcher. Nu blir HV71 ny klubbadress för den poängstarke amerikanen.

– Andy är en väldigt skicklig center som gjort mycket poäng i hela sin karriär och som kommer att ge vår offensiv en ytterligare dimension, men bidrar också med hårt jobb och är tuff i närkampsspelet. Han har är en naturlig ledare både på isen och i omklädningsrummet och vi är glada att han väljer HV71 som sin nästa klubb, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Den amerikanske centern har erfarenhet både från NHL, AHL, KHL och även SHL där han vann SM-guld med Växjö 2018. Så sent som i vintras var han även lagkapten för USA:s OS-lag i Beijing.

– Både jag och min familj ser väldigt mycket fram emot att bli en del av HV71. Jag har spelat i Jönköping en gång tidigare och kommer ihåg vilken häftig atmosfär det är i arenan. Jag ska göra allt jag kan för att bidra till att HV71 ska bli ett lag att räkna med i SHL, säger Andy Miele.

Kontraktet med Andy Miele gäller i ett år.

FAKTA / MIELE
Född: 880415, Michigan USA
Position: Center
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 174 cm / 77 kg

Tidigare klubbar: Miami University, Phoenix Coyotes, Portland Pirates, Grand Rapids Griffins, Lehigh Valley Phantoms, Malmö Redhawks, Växjö Lakers, Torpedo Nizhny Novogorod, Tuscon Roadrunners, Lausanne HC

Spelarmeriter: Kapten USA:s OS-lag 2022, SM-guld 2018

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners