Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Fredag Fre 14 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Söndag Sön 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Onsdag Ons 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt

Andy Miele ny center i HV71

13 juni 2022 19:24
PRESSMEDDELANDE

HV71 har gjort klart med den amerikanske landslagscentern Andy Miele. ”En spelare som är oerhört skicklig med pucken och ger vår offensiv en ytterligare dimension”, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.


Andy Miele kommer närmast från två säsonger i KHL och Nizhny Novogrod där han gjorde 80 poäng på 102 matcher. Säsongen avslutades i schweiziska ligan och Lausanne där Miele gjorde 9 poäng på 7 matcher. Nu blir HV71 ny klubbadress för den poängstarke amerikanen.

– Andy är en väldigt skicklig center som gjort mycket poäng i hela sin karriär och som kommer att ge vår offensiv en ytterligare dimension, men bidrar också med hårt jobb och är tuff i närkampsspelet. Han har är en naturlig ledare både på isen och i omklädningsrummet och vi är glada att han väljer HV71 som sin nästa klubb, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Den amerikanske centern har erfarenhet både från NHL, AHL, KHL och även SHL där han vann SM-guld med Växjö 2018. Så sent som i vintras var han även lagkapten för USA:s OS-lag i Beijing.

– Både jag och min familj ser väldigt mycket fram emot att bli en del av HV71. Jag har spelat i Jönköping en gång tidigare och kommer ihåg vilken häftig atmosfär det är i arenan. Jag ska göra allt jag kan för att bidra till att HV71 ska bli ett lag att räkna med i SHL, säger Andy Miele.

Kontraktet med Andy Miele gäller i ett år.

FAKTA / MIELE
Född: 880415, Michigan USA
Position: Center
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 174 cm / 77 kg

Tidigare klubbar: Miami University, Phoenix Coyotes, Portland Pirates, Grand Rapids Griffins, Lehigh Valley Phantoms, Malmö Redhawks, Växjö Lakers, Torpedo Nizhny Novogorod, Tuscon Roadrunners, Lausanne HC

Spelarmeriter: Kapten USA:s OS-lag 2022, SM-guld 2018

FAKTA OM EAB: EAB är ett familjeägt företag beläget i Smålandsstenar som på hederligt småländskt sätt har all konstruktion, produktion och utveckling under eget tak. EAB arbetar med tre produktområden: lagerinredningar, portar och stålbyggnader.