Söndag Sön 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Söndag Sön 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Fredag Fre 25 November Nov
Idag 26 November Nov
Måndag Mån 28 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Fredag Fre 9 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Tisdag Tis 27 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec

Joakim Engström inför Brynäs och Leksand

3 december 2021 12:23
Inför

När HV71 förlorade mot Djurgården i söndags bröts också en sju matchen lång segerrad. När laget möter Brynäs och Leksand i helgen vill laget hitta tillbaka till vinnarspåret igen.


Under förra helgen tog HV71 efter en stark seger mot Linköping under lördagen. Dagen efter åkte laget upp till Stockholm för match mot Djurgården som de förlorade med uddamålet, 2-1. Prestationen i den matchen tycker tränaren, Joakim Engström, var på en relativ hög nivå men det saknades effektivitet i målskyttet.

– Någonstans kändes det som gasen tog slut. Vi hade haft en tuff vecka och lagt mycket krut på matchen dagen innan, mot Linköping. Det är en orsak men ingen ursäkt. Spelmässigt är vi ändå hyfsat nöjda med den matchen - vi saknade inte målchanser i matchen men den sista spetsen fanns inte.

I kväll är det två formstarka lag som gör upp i Husqvarna Garden. På de senaste 10 matcherna har HV71 tagit 23 poäng, det enda laget som tagit fler är kvällens motstånd, Brynäs, som tagit 26 poäng.

– Vi ska komma ut lika bra som vi gjorde senast på bortaplan mot dom i oktober. Från start satte vi hård press på deras backar som jag tycker är en svaghet i deras lag. Ta mycket avslut och vinna mycket puckar djupt i deras zon. Gör vi det så ska vi ha en bra chans i den matchen.

Minde än 24 timmar efter matchen mot Brynäs möter laget Leksand som placerar sig på en åttondeplats i tabellen. Lördagens match blir det tredje mötet mellan lagen denna säsong med en vinst vardera.

– I den matchen ska vi fokusera på vårat eget spel. Det jag sett det sista av Leksand skrämmer inte egentligen, de sliter och kämpar men det är inget spelmässigt som jag höjer ögonbrynen för. När vi förlorade mot dom senast hade vi bara oss själva att skylla.

Under torsdagskvällen kom nyheten ut att den unga HV-talangen, Jenna Raunio, förlängt sitt kontrakt med tre år.

– Det är hur roligt som helst. I Jenna Ranio har vi en framtida stjärna i Damkronorna, jag är övertygad om att hon kommer vara en utav Sveriges bästa backar inom några år. Hon är ödmjuk och "checkar in" varje dag för att bli bättre. Det ska bli väldigt spännande att följa Jennas framfart.

Tre spelare saknas i helgens matcher.
– Savine Wielenga är långtidsskadad. Julia Tylke har fått känningar av sin skada och kommer vila i helgen. Emma Aller Mathiesen är i ikväll utlånad till Troja Ljungby men är med i matchen på lördag mot Leksand, hälsar Joakim Engström.