Samuelsson inför Oskarshamn: ”Ansvaret med pucken måste bli bättre”
Publicerad: 2022-09-30
INFÖR
HV71 fick med sig en poäng med sig hem från Timrå efter att ha förlorat i sudden med 3-4. HV-tränaren Tommy Samuelsson var nöjd med spelet i powerplay men vill se fler förbättringar i spelet mot Oskarshamn. ”Vårt puckansvar är inte tillräckligt bra och det straffar oss”.

HV71 fick ingen flygande start på matchen och hamnade tidigt i underläge mot Timrå. En bit in i första perioden var det underläge med 1-3 och uppförsbacken var ett faktum.

– Vi börjar matchen alldeles för dåligt och har stora problem i spelet med puck, både i egen zon, men också i mittzon. Det gör att vi föder Timrås offensiv och där är de farliga, säger Tommy Samuelsson, tränare i HV71.

Efter underläget kom HV71 tillbaka i matchen, tack vare ett starkt powerplay där laget gjorde samtliga tre mål. Något som gladde tränare Samuelsson.

– Vi ändrade lite i powerplay inför matchen och tydliggjorde allas roller. Skönt att vi fick det svaret och att det gav utdelning.

För tredje matchen i rad gick matchen till förlängning och där drog Timrå det längsta strået. HV71 kunde återigen hämta igen ett underläge, något laget måste lära sig av enligt Tommy Samuelsson.

– SHL är så jämnt och det ser vi på alla resultat om i ligan igår. Det går inte att ”ta ledigt” ett enda byte för då straffar det sig direkt. Vi behöver också få ut fler bra minuter sett över 60 minuter. Det gäller både powerplay, boxplay och fem mot fem. Det är det som är fascinerande med SHL, du måste ha hundra procent fokus hela tiden och då hamnar det mycket på individnivå.

På lördagen står IK Oskarshamn för motståndet i Husqvarna Garden. Ett lag som besegrade Frölunda på just övertid på torsdagskvällen.

– Oskarshamn är ett lag som är välcoachade och har ett bra djup. Vi vet vad vi får när vi möter dem, nu måste vi veta vad vi får av oss och där vill jag se ett stabilera spel och fler bra minuter sett över hela matchen. Jag tror vi kommer att få se en liknande matchbild som mot Leksand med mycket kamp och två lag som vill ta tag i taktpinnen.

HV71 genomför en lättare isträning på fredagen för att ladda upp inför lördagens möte med IK Oskarshamn och skadeläget i laget är fortfarande ljust för HV71:s del.

– Förutom Simon är alla spelare tillgängliga men vi avvaktar med hur laget formeras till lördagen, hälsar Tommy Samuelsson.

4 senaste HV71
Timrå-HV71 4-3 OT
HV71-Leksand 2-3 OT
Malmö-HV71 3-4 OT
Luleå-HV71 3-0

4 senaste IK Oskarshamn
Oskarshamn-Frölunda 5-4 OT
Örebro- Oskarshamn 4-1
Oskarshamn-Brynäs 2-1 OT
Oskarshamn-Växjö 5-4 OT

Bästa poängplockare HV71
Fredrik Forsberg 6 poäng (2+4)

Bästa poängplockare IKO
Antti Suomela 5 poäng (1+4)

Köp biljetter till matchen på http://www.hv71.se/biljetter

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners