Sviten bruten när serieledarna vann
Publicerad: 2019-01-17
SHL
HV71 förlorade torsdagens hemmamatch mot serieledande Luleå Hockey och fick därmed se sin fem matcher långa segersvit på hemmaplan spricka. Norrbottningarna vann matchen med 4-0.

Luleå och HV71 har mötts två gånger tidigare under säsongen, med varsinn hemmaseger i bagaget. Den trednden skulle dock brytas under torsdagen. Den första perioden blev tillknäppt, där lagen stängde ner varandra, men gästerna skulle ändå bryta dödläget.

Robin Kovacs satte 0-1 med dryga minuten kvar av den första akten, vilket gav Luleå energi inför mittperioden. Där fick gästerna först ett mål bortdömt i powerplay, men lyckades ändå utöka ledningen två gånger genom Karl Fabricius.

0-3-målet blev slutet på en tung kväll för Jonas Gunnarsson i HV-målet, som byttes ut istället för Felix Sandström. Sandström fick en bättre kväll, då han inte släppte in något mål. 0-4 kom istället i tom kasse med halvminuten kvar av matchen, vilket även blev slutresultatet.