Daniel Gadd inför kvällens drabbning mot Djurgården
Publicerad: 2021-05-10
ESHL
Efter två storförluster mot Färjestad i förra veckan är det ett taggat HV71 som ikväll spelar mot Djurgården."Vi vill ta revansch från en frustrerande omgång förra veckan", säger lagkaptenen Daniel Gadd.

Artikeln presenteras av lagets huvudpartner, JUNET, ett bredbandsbolag baserat i Jönköping. Läs vad JUNET har att erbjuda här.

Det blev en tuff måndagskväll för laget i förra veckans omgång av eSHL. Färjestad var både en och två nivåer bättre denna kväll och vann med klara 6-1 och 9-2.

– Förra veckans matcher kommer inte gå till historieböckerna, snarare något man vill lägga bakom sig så fort som möjligt och blicka framåt. Båda matcherna var tyvärr väldigt lika varandra och bjöd på mycket frustration, något vi måste lära oss av nu när slutspelet börjar närma sig. Vi kommer inte alls upp i nivå i någon av matcherna samtidigt som FBK spelade med högt tempo och helt enkelt var det bättre laget den kvällen. Som tidigare nämnts var det en frustrerande kväll och inför matcherna mot Djurgården gäller det att vi använder oss av frustrationen från förra veckan för att istället bli riktigt taggade och revanschsugna. Vi vet att vi är ett betydligt bättre lag än vi visade mot FBK och det ska vi försöka visa mot Djurgården.

Med tre omgångar kvar av grundserien vill laget hitta formen inför slutspelet. Att behålla lugnet och kylan i spelet, ser lagkaptenen Daniel Gadd, som en viktig komponent för att vinna kvällens matcher mot Djurgården.

– Djurgården är likt Färjestad väldigt kontringsstarka och älskar omställningar. De är även ett mycket skickligt defensivt lag som vet hur man stänger ner matcher. Det gör att det kommer bli viktigare än någonsin att vi behåller kylan och lugnet. Stressar man upp sig och börjar jaga är det inte lätt att vinna matcher mot Djurgården. Viktigt för oss blir också att Coffelainen får bättre hjälp i målet, vi tvingar honom att göra räddningar han inte ska behöva göra förra veckan och det håller inte i längden. Lyckas vi med detta har vi god chans att vinna ikväll.

Se matcherna ikväll via laget Twitchkanal som du hittar här.
Match 1 - HV71 vs Djurgården 20:15
Match 2 - Djurgården vs HV71 20:45

Följ laget på deras sociala kanaler
Instagram
Twitter
Twitchkanal

Victor Wakerius
Huvudsponsor
Premiumpartners