HV71:s powerplay sänkte Mannheim
Publicerad: 2019-08-21
MATCH
HV71 tog en efterlängtad seger när man besegrade de regerande tyska mästarna med 3-2. Christoffer Törngren, Johannes Kinnvall och Linus Sandin gjorde HV71:s mål.

Det var en fartfylld första period mellan HV71 och Adler Mannheim. Redan i första bytet blev det fysiskt spel och hög fart. HV71 satte hög press på Mannheims backar och det gav utdelning. Christoffer Törngrens kedja forecheckade och vann puck och just nämnde Törngren kunde sätta 1-0 till HV71. Mannheim kom tillbaka i matchen, mycket tack vare flera powerplay och i spel 5 mot 3 kunde tyskarna kvittera.

I den andra perioden tog Mannheim över spelet och spelade fysiskt på HV71. De gjorde också 2-1 bakom en annars storspelande Jonas Gunnarsson i HV-målet och underläge för HV71 inför sista perioden.

HV71 kom ut med en hetare attityd i tredje perioden. Då fick man också med sig några numerära överlägen. Först kunde Johannes Kinnvall kvittera när han kom nedstötande på borte stolpen och kunde vinkla upp pucken i nättaket efter en fin pass från Joakim Andersson. En stund senare satte Linus Sandin spiken i kistan efter ett skott från offensiva blå, också det i powerplay.

HV71 höll sedan undan Mannheims offensiv och kunde ta säsongens första seger.

Period 1: 1-0 HV71 Christoffer Törngren (Sandberg)
1-1 MAN Marcel Goc