HV71 tog två viktiga pinnar
Publicerad: 2018-01-19
SHL
HV71 vann en svängig omgång mot Malmö Redhawks med 5-4 hemma i Kinnarps Arena efter förlängning, efter två mål av Bill Sweatt och ett vardera utav Lawrence Pilut, Erik Andersson och Kevin Stenlund.

Det saknades inte målchanser under de inledande minuterna av matchen i Kinnarps Arena när Malmö först fick ett friläge och Anton Bengtsson, som förövrigt spelade sin 300:e match i HV-tröjan, i samma byte fick två bra möjligheter att smälla in ett ledningsmål, men båda målvakterna höll tätt inledningsvis.

Malmö tog sedan över initiativet i matchen mer och mer, medan HV hade problem att få stäm i både spel och passningar, vilket resulterade i att gästerna tog ledningen efter knappt halva första perioden via Frederik Storms klubba, en ledning som höll sig perioden ut.

Målrik mittakt
Mittperioden hann dock inte ens bli en minut gammal innan Lawrence Pilut fick pucken mitt i slottet och snärtade in ett stenhårt handledsskott i Malmömålvaktens högra kryss. Minuterna senare återtog dock Malmö ledningen med 1-2 via den förre HV-spelaren, Rhett Rakhshani.

Men målproduktionen var inte över där, för precis som klockan passerade halvvägs i mittakten så kom nästa kvittering, denna gången från Bill Sweatt, som gjorde sitt andra mål i HV-tröjan. Och Bill Sweatt verkade ha sin afton just denna fredag, för knappt tre minuter efter att han kvitterat matchen så gav han även HV71 ledningen med 3-2 när han smällde in en retur i powerplay. Malmö kvitterade dock till 3-3 innan den andra perioden dog slut.

Extrapoängen till HV
Inte heller den tredje perioden hann bli särskilt gammal innan HV71 fick nätrassel igen, för efter drygt tre minuter kom Erik Andersson loss i ett friläge och stänkte in 4-3 i krysset, och bröt därmed sin 96 matcher långa måltorka.

Malmö tryckte sedan på ordentligt för ytterligare en kvittering och lyckades tillslut, med dyga minuten kvar, få in 4-4 och ta matchen till förlängning. Men bara en minut in på övertiden så avgjorde Kevin Stenlund matchen när han klappade in 5-4 på pass från Martin Thörnberg.

HV71 - Malmö Redhawks 5 - 4 (0-1, 3-2, 1-1, 1-0)

09:46 0 - 1 MIF, 9. Frederik Storm (26. Wemmenborn), EQ

20:52 1 - 1 HV71, 20. Lawrence Pilut (24. Elliott, 96. Sweet), EQ
26:47 1 - 2 MIF, 49. Rhett Rakhshani (28. Olsson), EQ
30:02 2 - 2 HV71, 96. Bill Sweatt (29. Ullström, 20. Pilut), EQ
32:59 3 - 2 HV71, 96. Bill Sweatt (9. Ejdsell, 26. Brännström), PP2
37:01 3 - 3 MIF, 56. Tobias Ekberg (6. Warg, 63. Händemark), EQ

43:27 4 - 3 HV71, 19. Erik Andersson (13. Sundh, 51. Zanetti), EQ