• Huvudsponsorer

Lindbom: ”Vi har en del att jobba på”

17 november 2017 12:35
Inför

Det blev seger med 2-1 efter straffar för HV71 i det första back-to-back-mötet med Linköping HC. Ikväll möts lagen igen, denna gång i Kinnarps Arena och Johan Lindbom vet vad som krävs för tre poäng: ”Vi måste upp på en högre nivå och bli mer aktiva i skridskoåkningen”


Även om det blev två poäng i den första av veckans två matcher mot Linköping var det inte en helt nöjd Johan Lindbom på fredagsmorgonen:
– Vi är givetvis nöjda med två poäng, men sett till hela matchen var LHC starkare än oss. Vi hade perioder i matchen där vi spelade bra, framför allt tredje som var vår bästa, men sett över tre perioder var de starkare. Vi tog ändå matchen till förlängning och där gjorde ”PW” några avgörande räddningar samtidigt som två fina straffar avgjorde till vår fördel.

Trots något ojämnt spel i veckan har det ändå blivit fem poäng på de två bortamatcherna mot Brynäs och Linköping, ett styrkebesked enligt Lindbom:
– Det är en styrka i sig så klart. Vi släpper inte in så mycket mål så defensiven har fungerat. Men vi kan inte bara leva på det utan vi måste bli mer spelförande i matcherna. Vi har en del att jobba på, trots poängen.

Ikväll står återigen Linköping på andra sidan och Lindbom hoppas på ett mer alert HV71 ikväll:
– Det är ett revanschsuget lag från Linköping som kommer hit. Vår insats igår kommer inte räcka till ikväll, vi måste upp på en högre nivå och bli mer aktiva i skridskoåkningen.

Back-to-back mot Linköping, hur skiljer sig det mot det ”vanliga” spelschemat?
– Det är alltid trevligt och lite extra när man möts två dagar i rad. Det lär bli bra tryck i Kinnarps Arena ikväll.

Hur är läget med laget ikväll?
Sebastian Wännström spelar inte, annars är samma spelare tillgängliga, avslutar Lindbom.