Filip Westerlund klar för HV71
Publicerad: 2022-05-17
PRESSMEDDELANDE
HV71 förstärker backsidan med 23-årige Filip Westerlund som närmast kommer från spel i Timrå IK. ”En modern back med bra puckkontroll”, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Filip Westerlund har tre säsonger bakom sig i Timrå IK och har innan det spelat i Frölunda både som junior och senior. Nu väntar ett nytt äventyr när HV71 blir ny klubbadress.

– Det ska bli otroligt kul att komma till Jönköping och lära känna killarna i laget och staden. Jag vill ta nästa steg i min karriär och HV71 känns som den rätta organisationen att göra det. Jag hoppas kunna bidra ett tryggt spel bakåt och samtidigt vara vass framåt i det offensiva spelet. Jag kommer ner med mentaliteten att bli bättre och gör allt för att vinna, säger Filip Westerlund.

Förutom spel i Timrå och Frölunda har Filip meriter från landslagsspel både med Småkronorna och Juniorkronorna har spelat två VM-turneringar med juniorlagen.

– I Filip får vi en modern och följsam back med bra puckkontroll. Jag har följt Filip på nära håll under flera säsonger och sett vilka steg han tagit i utvecklingen. En spelare som varje dag kommer till ishallen med ambitionen att både göra sig själv och laget bättre, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Kontraktet med Filip Westerlund gäller i två år.

FAKTA / WESTERLUND
Född: 990417, Härnösand
Moderklubb: Härnösand AIK
Position: Back
Skjuter: Höger
Längd/vikt: 182 cm/84 kg

Tidigare klubbar: Härnösand AIK, Frölunda HC, IF Björklöven, Timrå IK

Johan Freijd