Johannes Kinnvall klar för HV71

15 april 2019 11:14
PRESSMEDDELANDE

HV71 har gjort klart med SHL:s målfarligaste back under förra säsongen. Johannes Kinnvall ansluter från Timrå IK. ”En sevärd back som har en jättefin säsong bakom sig”, säger Johan Hult, sportchef i HV71.


Johannes Kinnvall har de två senaste säsongerna spelat i Timrå IK. I år noterades han för 22 poäng (12+10) vilket gör att han delade skytteligan bland backar med Rögles Kodie Curran. Nu har den 21-åriga backen skrivit ett tvåårskontrakt med HV71.

– Han har gjort det otroligt bra hela året och spelar med ett fint självförtroende. En tvåvägsback som fortfarande är ung och utvecklingsbar. Det ska bli spännande att se honom i HV-tröjan i vinter, säger Johan Hult.

Kinnvall inledde hockeykarriären i IK Sätra och gick sedan vidare till Gävle-klubbarna Gävle IK, Valbo och Brynäs innan han hamnade i Timrå. Nu går flyttlasset söder ut och Kinnarps Arena blir ny hemmaplan för den högerfattade backen.

– Det känns fantastiskt roligt och känns som ett steg i rätt riktning för mig. Jag hoppas kunna bidra till HV71:s framgång och utveckla mitt eget spel ytterligare, säger Johannes Kinnvall.

Kontraktet med Johannes Kinnvall gäller i två år.

FAKTA / KINNVALL
Född: 970728
Moderklubb: IK Sätra
Position: Back
Skjuter: Höger
Längd / vikt: 180 cm / 82 kg

Tidigare klubbar: IK Sätra, Gävle GIK, Valbo HC, Brynäs IF, Timrå IK