Förlust för HV71 i smålandsderbyt
Publicerad: 2017-11-28
MATCH
Det blev förlust för HV71 i säsongens andra smålandsderby. Slutsiffrorna skrevs till 1-2 och HV71:s mål gjordes av Dylan Reese.

HV71 inledde den första perioden med att dra på sig två utvisningar. Det borde man inte gjort. Växjö är bäst i SHL i powerplay och gjorde också mål i den spelformen. Underläge för HV71 med 0-1 efter första perioden.

I den andra perioden skapade HV71 lite mer än i första men de riktigt heta chanserna uteblev. Istället kunde Växjö öka på sin ledning och vips var det underläge med två mål för HV71.

Pettersson-Wentzel storspelade i HV-kassen och gjorde att siffrorna stannade på 0-2 efter två perioder.

– Vi kommer upp och förlorar för mycket närkamper. Usch, det är inte alls bra, sa Christoffer Persson i Cmore efter andra.

HV71 rycker upp sig i tredje perioden och kan också reducera i inledningen genom Dylan Reese. Men närmare än så kommer man aldrig och det blir förlust med 1-2.