Nya trepoängare efter 6-2 i Norrköping
Publicerad: 2021-10-06
Hockeyallsvenskan
HV71 tog säsongens fjärde raka trepoängare när man på onsdagskvällen bortabesegrade Vita Hästen med 6-2 inför 3378 åskådare i Himmelstalundshallen i Norrköping. Tyler Vesel gjorde tre mål, Jonathan Davidsson två och Fredrik Forsberg ett.

HV71 stod för det mesta av puckinnehavet i den första perioden, men hemmalaget visade bra energi och skapade en hel del oreda i HV-försvaret. Matchens första mål stod HV71 för när Tyler Vesel tog till vara på en retur efter 15:08. I slutet av perioden spelade Vita Hästen fem mot fyra, och precis när HV71 blivit fulltaliga kvitterade hemmalagets Marcus Eriksson till 1-1. Då återstod endast åtta sekunder av perioden.

HV71 fick en kanonstart på den andra perioden. Efter 2:14 gjorde Tyler Vesel sitt och HV71:s andra mål för kvällen när han i en två mot en-situation med Fredrik Forsberg avslutade högt bakom Vita Hästen-målvakten Adam Ohre. I det efterföljande anfallet ökade Jonathan Davidsson på HV71:s ledning till 3-1. Jonathan styrde vackert in Nichlas Torps passning från vänsterkanten. Vita Hästen reducerade ett par minuter senare när Hampus Olsson, efter slarv i HV-försvaret, kom fri med Jonas Gunnarsson. Tvåmålsledningen skulle dock återställas en kort stund senare när Fredrik Forsberg, med en riktig projektil, gjorde 4-2 i spel fem mot fyra. Tyler Vesel hittade nätet för tredje gången denna kväll när han i spel fem mot fyra ökade på ledningen till 5-2 efter 15:16.

I den tredje perioden bevakade HV71 sin ledning på ett fint sätt, men mållöst blev det inte. Jonathan Davidsson ökade nämligen på bortaledningen till 6-2 efter 13:23. Zion Nybeck stod för ett fint förarbetet till målet. Det var också det sista målet som föll denna afton, vilket betydde att HV71 tog tre nya poäng med sig hem till Jönköping.

Nästa match spelas på fredag i Husqvarna Garden. Då väntar tabelltvåan BIK Karlskoga!

Vita Hästen – HV71 2-6 (1-1, 1-4, 0-1)